VIDEO Gigantul american Coca-Cola amenință cu procesul Coca Pola. "Vom dansa pe orice melodie cântă."

VIDEO Gigantul american Coca-Cola amenință cu procesul Coca Pola. "Vom dansa pe orice melodie cântă."
scris 10 dec 2021

Gigantul american Coca-Cola a avertizat o mică afacere comunitară indigenă din sud-vestul Columbiei cu acțiuni în justiție dacă nu își schimbă imediat numele berii pe care o produce local, Coca Pola.

Conform unei scrisori scrise de către avocați pentru Coca-Cola din Columbia, gigantul mondial a cerut comunității să se abțină definitiv de la utilizarea numelui Coca Pola sau a oricărui alt termen similar care ar putea fi confundat cu mărcile sale comerciale, conform France Presse.

4 aspecte importante de luat în considerare atunci când alegeți un ERP pentru hoteluri și restaurante CITEȘTE ȘI 4 aspecte importante de luat în considerare atunci când alegeți un ERP pentru hoteluri și restaurante

Berea are o ortografie și o fonetică foarte asemănătoare cu marca clientului meu, ceea ce ar putea provoca confuzie în piață, se arată în scrisoarea avocatului.

Cazul a fost dezvăluit de cotidianul columbian El  Espectador .

Coca Pola este o bere produsă de Coca Nasa Company, o companie indigenă de medicamente tradiționale, băuturi aromatice și alte produse realizate din frunza de coca, o plantă sacră pentru comunitățile indigene.

România nu ține pasul cu accesul la medicamente. Pacientul român - lipsit de acces la circa 40% dintre produsele inovative folosite în mod curent în vestul Europei. ARPIM lansează un Pact pentru Inovație în Sănătate CITEȘTE ȘI România nu ține pasul cu accesul la medicamente. Pacientul român - lipsit de acces la circa 40% dintre produsele inovative folosite în mod curent în vestul Europei. ARPIM lansează un Pact pentru Inovație în Sănătate

Numele său provine de la termenul pola, care înseamnă bere în Columbia, și coca, prescurtare pentru planta care este materia primă a cocainei. 

Pentru David Curtidor, manager legal al Coca Nasa, nu este prima dată când multinaționala americană îi amenință legal.

"Vom merge până unde ne duce Coca-Cola. Vom dansa pe orice melodie cântă. Dacă ne amenință cu însăși existența noastră, vom rezista", este citat acesta.

Producând 7.000 de beri pe lună, Coca Pola este pe piață de 4 ani și are circa 20 de angajați.

viewscnt
Afla mai multe despre
coca-cola
bodyarmor