VIDEOCONFERINȚA E-commerce Profit.ro - 34 miliarde euro din fondurile UE de relansare economică vor merge direct către economie, IMM și alte companii. Planul pentru comerț

VIDEOCONFERINȚA E-commerce Profit.ro - 34 miliarde euro din fondurile UE de relansare economică vor merge direct către economie, IMM și alte companii. Planul pentru comerț
Profit.ro
Profit.ro
scris 22 iul 2020

Aproximativ 34 de miliarde de euro, din cele aproape 80 de miliarde de euro alocate României prin Fondul de relansare economică a UE, se vor îndrepta direct către sectorul economic și al mediului de afaceri, pentru IMM și alte companii, în special pentru sprijinirea industriilor creative și performante, a transmis, în deschiderea videoconferinței E-commerce Profit.ro, Liviu Rogojinaru, secretar de stat pentru mediul de afaceri în Ministerul Economiei. Acesta a arătat că ministerul are în vederea dezvoltarea unor platforme naționale pentru e-commerce, dar și facilitarea accesului firmelor românești pe platformele internaționale.

Urmărește-ne și pe Google News

Videoconferința, transmisă în direct și la Profit TV, a fost organizată în parteneriat cu UniCredit Bank

Comerțul online, nișă pe care unii retaileri au fost nevoiți să se dezvolte recent, a fost, potrivit lui Liviu Rogojinaru, singura ”latură frumoasă a necazului prin care trecem”, deoarece a crescut semnificativ în această perioadă de pandemie.

Secretarul de stat a amintit că retailerii vor putea accesa fonduri de 160 de milioane de lei pentru finanțarea chiriilor pentru perioada în care activitatea le-a fost afectată pe perioada stării de urgență sau de alertă, fonduri care ar urma să fie alocate ministerului de resort.

Totodată, din cele aproape 80 miliarde alocate României în fondul de relansare economică a UEcirca 34 miliarde ar urma să fie alocate în sectorul economic, prin investiții directe, sprijinirea IMM și altor companii, a spus Liviu Rogojinaru.

VIDEOCONFERINȚA E-commerce Profit.ro - Guvernul ia în calcul achiziția de acțiuni la companii, ca măsură de a evita blocaje economice cauzate de coronavirus CITEȘTE ȘI VIDEOCONFERINȚA E-commerce Profit.ro - Guvernul ia în calcul achiziția de acțiuni la companii, ca măsură de a evita blocaje economice cauzate de coronavirus

”Toți acești bani trebuie duși în industrii inovative, creative, în industrii cu plus valoare mare, iar e-commerce poate fi o astfel de activitate”, a afirmat secretarul de stat.

Acesta a mai arătat că, în privința e-commerce, ministerul are în vedere dezvoltarea unor platforme naționale, pe care să intre cât mai multe industrii, dar și sprijinirea firmelor să acceseze, cu costuri zero pentru acestea, a platformelor internaționale, pe care să își vândă produsele.

”Ne așteaptă un moment greu, mai complicat poate decât Covid-19 este momentul în care trebuie să ieșim cât mai mult pe piețele internaționale și să arătăm că suntem buni noi ca firme, ca fime românești. Cine lucrează în economia reală știe bine că este extraordinar de greu”, a subliniat Rogojinaru, care adăugat că ministerul va sprijini firmele pentru participarea la târgurii și expoziții de profil.

viewscnt
Afla mai multe despre
e-commerce
fonduri
ue
rogojinaru
economie
imm
companii
platforme
comert