Vinul zilei: un Aglianico de excepție, cotat cu 98 puncte Luca Maroni, ce dezvăluie note olfactive de fructe negre și condimente mediteraneene. Pe palat, regăsim arome cremoase, de lichior de cireșe negre, coacăze, lemn ars și cedru

Vinul zilei: un Aglianico de excepție, cotat cu 98 puncte Luca Maroni, ce dezvăluie note olfactive de fructe negre și condimente mediteraneene. Pe palat, regăsim arome cremoase, de lichior de cireșe negre, coacăze, lemn ars și cedru
Parteneri Profit.ro
Parteneri Profit.ro
scris 15 dec 2023

Un roșu complex și savuros, Blu Onice 2019, vine de la Wine Nativ, un producător de vinuri din Irpinia, Paternopoli, sudul Italiei. Blu Onice 2019 este cotat cu 98 puncte Luca Maroni.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
27 mai - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, CEC Bank, Sphera, Teraplast

Wine Nativ a apărut pe piață prima dată în 2008. Celebrul oenolog dr. Mario Ercolino, proprietarul cramei Montemajor, și specialista în Știința Alimentelor dr. Roberta Pirone au pus bazele acestei afaceri ce are ca scop producerea unor vinuri premium. Din strugurii cultivați în regiunea vulcanică a Campaniei, la poalele vulcanului Vezuviu, Mario Ecolino produce vinuri puternice și bogate, cu potențial mare de păstrare, câteva dintre ele fiind adevărate vinuri de colecție.

Unul dintre exemple este Blu Onice 2019, un roșu spectaculos, realizat din struguri din soiul Aglianico.

Aglianico a fost adus în Italia de către greci, undeva în secolul VI î.H. Acesta este unul dintre soiurile folosite la obținerea vinului Falernum, celebrul vin venerat de regi și poeți. În secolul 19, soiul a fost aproape eradicat de Phylloxera, însă astăzi el este cultivat din nou în Italia, dar și în regiuni mai restrânse din Argentina, Statele Unite ale Americii și Australia.

Montemajor Nativ ”Blu Onice” Aglianico 2019 este un vin bogat și cremos, cu un buchet în care predomină parfumul de fructe negre și condimente mediteraneene. Gustul aduce în prim plan arome de lichior de cireșe negre, coacăze, lemn ars și cedru. Se recomandă servirea acestui vin la 16-18 grade Celsius, alături de preparate din carne, friptură de miel, grătare, tocănițe cu legume și carne sau brânzeturi maturate.

Sorin Stelian: “Nu știu alții cum sunt, însă eu mă sperii de fiecare dată când văd punctaje desănțate pe capișonul unor vinuri din sudul Italiei. Lucru justificat de multele experiențe nu tocmai frumoase de până acum, dar care - ca orice regulă - lasă loc și unor excepții. În primul rând, acest Aglianico nu e tocmai din sudul extrem, ci din Campania (mai precis din DOC-ul Irpinia Campi Taurasini). Și oricât ar fi de supracopt, cu rest de zahăr sesizabil, cu influențe clare ale butoiului, soiul Aglianico rămâne de neclintit: arome de carne afumată și ierburi aromatice, aciditate ridicată, taninuri dense (dar fine, elegante, că așa-i specificul zonei și probabil și cel al vinificatorului). Rezultatul e delicios și super interesant, mai ales dacă-i un pic răcit și lăsat la aer. Mă gândesc că ar fi o bună inițiere într-ale vinurilor serioase pentru toți cei care apreciază aromele generoase ale sudului, dar a fost foarte plăcut chiar și pentru mine - iubitor al lucrurilor mai puțin exuberante în exprimare.”

Vinul poate fi cumpărat de aici.

Unvinpezi.ro este un magazin online de vinuri care oferă peste 500 de etichete la cele mai bune prețuri. Pe Unvinpezi.ro veți găsi în fiecare zi, la ofertă, un vin excepțional, evaluat de experți. El va avea cel mai mic preț din online-ul românesc. Alături de el, sute de alte sticle alese pe sprânceană și o selecție de spirtoase. În plus, ai opțiunea de a deveni membru premium și astfel să beneficiezi de o mulțime de beneficii.
 

viewscnt
Afla mai multe despre
unvinpezi.ro
vin