Vinul zilei: un asamblaj interesant de Cabernet Sauvignon, Merlot, Fetească Neagră și Syrah, provenit din zona Cotești, Vrancea. Medaliat cu aur la Gilbert & Gaillard 2023 și Mundus Vini 2023, medaliat cu bronz la Decanter Awards

Vinul zilei: un asamblaj interesant de Cabernet Sauvignon, Merlot, Fetească Neagră și Syrah, provenit din zona Cotești, Vrancea. Medaliat cu aur la Gilbert & Gaillard 2023 și Mundus Vini 2023, medaliat cu bronz la Decanter Awards
Parteneri Profit.ro
Parteneri Profit.ro
scris 19 dec 2023

Vinul zilei, Bacanta Reserva Premium Red Blend 2019 de la crama Gîrboiu, este un cupaj roșu obținut din Cabernet Sauvignon 50%, Merlot 25%, Fetească Neagră 13%, Syrah 12%. Vinul este realizat de oenologul Giovanni Menotti.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
27 mai - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, CEC Bank, Sphera, Teraplast

Podgoriile cramei Gîrboiu sunt situate în zona Cotești, județul Vrancea, într-o regiune care oferă condiții climatice și un sol bogat în minerale favorabile cultivării de viță-de-vie. Începută în 2005, această afacere de familie a crescut treptat, producând astăzi vinuri de o calitate superioară. Soiul de struguri Șarba este deseori asociat cu Crama Gîrboiu, și asta pentru că familia Gîrboiu a descoperit potențialul acestui soi, folosindu-l apoi în cupaje spectaculoase. Crama deține la ora actuală cea mai întinsă suprafața de Șarbă replantată.

Recomandarea noastră de astăzi,  Bacanta Reserva Premium Red Blend 2019, este un cupaj roșu ideal pentru mesele cu mușchi de vită în sos de piper verde, piept de rață caramelizat sau brânzeturi maturate.

Răzvan Avram: “Un cupaj de Cabernet Sauvignon (50%), Merlot (25%), Fetească Neagră (13%) și Syrah (12%), provenind din regiunea Cotești (județul Vrancea), un vin care nu face economie de mijloace de expresie, ca să facă impresie bună: are, în egală măsură, note de fructe roșii și negre confiate, tonuri florale, condimente dulci și senzații minerale. Culoare vișiniu opac și nas sobru, cu coacăze negre, violete și piper. Corp masiv, textură frumos închegată, cu taninuri ferme și dulci, aciditate vie și alcool bine evidențiat (15%). Gust complex, cu cireșe negre, mure și prune afumate, la care se adaugă ciocolată amară, vanilie și scorțișoară. Postgust lung, cu o elegantă astringență și aluzii de rodie, curmale și trufe negre.”

Vinul poate fi cumpărat de aici.

Unvinpezi.ro este un magazin online de vinuri care oferă peste 500 de etichete la cele mai bune prețuri. Pe Unvinpezi.ro veți găsi în fiecare zi, la ofertă, un vin excepțional, evaluat de experți. El va avea cel mai mic preț din online-ul românesc. Alături de el, sute de alte sticle alese pe sprânceană și o selecție de spirtoase. În plus, ai opțiunea de a deveni membru premium și astfel să beneficiezi de o mulțime de beneficii.
 

viewscnt
Afla mai multe despre
unvinpezi.ro
vin