Vinul zilei: un Cabernet Sauvignon de excepție, cu fruct negru și roșu, care punctează decisiv la capitole ca structură, complexitate și potențial. Acest vin roșu va complimenta preparatele vânătorești, carnea roșie la grătar și brânzeturile semitari

Vinul zilei: un Cabernet Sauvignon de excepție, cu fruct negru și roșu, care punctează decisiv la capitole ca structură, complexitate și potențial. Acest vin roșu va complimenta preparatele vânătorești, carnea roșie la grătar și brânzeturile semitari
Parteneri Profit.ro
Parteneri Profit.ro
scris 26 dec 2023

Cabernet Sauvignon 2019 - Crama Oprișor reprezintă vinul fanion al gamei din care face parte, “Oltenia profundă”, și este semnat de Liviu Grigorică. Un vin apreciat ca fiind unul dintre cele mai bune produse în România din acest soi.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
27 mai - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, CEC Bank, Sphera, Teraplast

Pe cele 250 de hectare de viță-de-vie ale cramei Oprișor sunt cultivate atât soiuri românești, cât și soiuri internaționale. Tradițiile, credințele și obiceiurile Olteniei sunt păstrate și încorporate în vinurile cramei Oprișor, cele care păstrează și duc mai departe autenticitatea locului.

Soiul din care este realizat acest vin, Cabernet Sauvignon este considerat cel mai cunoscut soi de strugure din lume. Un urmaș hibrid al soiurilor Sauvignon Blanc și Cabernet Franc, Cabernet Sauvignon are o aromă distinctă de stafidă neagră care, odată cu trecerea timpului, poate dezvolta un buchet cu nuanțe de cedru, violete, piele sau tabac.

Cabernet Sauvignon 2019 are un potențial bun de învechire, care va complimenta preparatele vânătorești, carnea roșie la grătar și brânzeturile semitari, caș, telemea, roquefort, brie, emmenthaler.

Sorin Stelian: Fără lungi introduceri, recolta 2019 a acestui vin este una din cele mai pe gustul meu de până acum. Are desigur elementul de crowd-pleaser dintotdeauna, cu fruct negru și roșu foarte copt, dar punctează decisiv la capitolele structură, complexitate și potențial. Mi-a plăcut mult finalul suculent și lung, condimentat. Are desigur nevoie de aerare în acest stadiu; în plus, nu veți da greș dacă-l răciți un pic înainte de a-l turna în pahare.

Vinul poate fi cumpărat de aici.

Unvinpezi.ro este un magazin online de vinuri care oferă peste 500 de etichete la cele mai bune prețuri. Pe Unvinpezi.ro veți găsi în fiecare zi, la ofertă, un vin excepțional, evaluat de experți. El va avea cel mai mic preț din online-ul românesc. Alături de el, sute de alte sticle alese pe sprânceană și o selecție de spirtoase. În plus, ai opțiunea de a deveni membru premium și astfel să beneficiezi de o mulțime de beneficii.

 
viewscnt
Afla mai multe despre
unvinpezi.ro
vin