Vinul zilei: un Cabernet Sauvignon cu note proaspete de fructe negre, condimente și ierburi. Dens, bine structurat, intens și persistent, cu un final dominat de impresii vegetale, acest roșu merge perfect cu carne roșie, miel sau vânat

Vinul zilei: un Cabernet Sauvignon cu note proaspete de fructe negre, condimente și ierburi. Dens, bine structurat, intens și persistent, cu un final dominat de impresii vegetale, acest roșu merge perfect cu carne roșie, miel sau vânat
Parteneri Profit.ro
Parteneri Profit.ro
scris 27 nov 2023

Vinul zilei, Cuvee Andrei 2019 de la Crama Avincis, este un cuvée special, creat din selecția celor mai bune loturi de Cabernet Sauvignon, 40% din acest vin fiind maturat în butoaie franțuzești de stejar timp de 14 luni, iar cantitatea rămasă a fost păstrată în cisterne de inox.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Istoria Avincis începe încă din 1927, atunci când Maria și Iancu Râmniceanu, ofițer al Armatei Române, au cumpărat în Drăgășani un conac înconjurat de vii. În 2007, strănepoata lor, Cristina, împreună cu soțul, Valeriu Stoica, au decis să continue tradiția de familie. În 2011 a fost inaugurat domeniul Vila Dobrușa care include conacul, crama Avincis și mai multe hectare de viță-de-vie, pădure și amenajare peisagistică.

Astăzi, Avincis stă sub semnul tradiției, dar și al modernității, vinurile produse aici fiind premiate și apreciate la târgurile internaționale.

Cuvee Andrei 2019 este un vin roșu rubiniu închis, cu un buchet predominant de fructe roșii proaspete, precum coacăzele negre și un gust rotund lemnos. Gustul scu este puternic, corpolent și bine echilibrat, de coacăze negre proaspete combinat cu o notă de vanilie. Vă recomandăm să îl serviți alături de preparate din carne roșie, miel sau vânat.

Horia Hasnaș: Mi-a plăcut mult Cuvee Andrei 2010. Și țin minte că nu am fost singurul impresionat de forța și eleganța acelui vin care, în anul lansării, reprezenta produsul de top al celor de la Avincis, dar și o promisiune pentru viitorul la înalte standarde de calitate pe care și le impusese familia Stoica... Anii au trecut, producătorul s-a concentrat pe alte vinuri, pe alte soiuri, dar vinul ce poartă numele primului nepot a rămas unul dintre cele mai căutate produse Avincis, poate și pentru că a căutat să evolueze mereu în zona eleganței. Nu face excepție nici acest 2019, o „bestie” încă tânără, cu taninuri încă insuficient domolite, care are nevoie de o aerare de măcar jumătate de oră înainte de a fi turnat în pahare. Pentru că doar așa încep să se manifeste notele proaspete de fructe negre, de condimente și de ierburi, dar și atingerile de ciocolată și marochinărie fină pe care le etalează fără emfază. Dens, bine structurat, intens și persistent în gust, cu un final dominat, deocamdată, de impresii vegetale cam intense, Cuvee Andrei 2019 este un vin care oferă satisfacție și acum, dar care promite să ofere mai multă satisfacție peste trei-patru anișori.

Vinul poate fi cumpărat de aici.

Unvinpezi.ro este un magazin online de vinuri care oferă peste 500 de etichete la cele mai bune prețuri. Pe Unvinpezi.ro veți găsi în fiecare zi, la ofertă, un vin excepțional, evaluat de experți. El va avea cel mai mic preț din online-ul românesc. Alături de el, sute de alte sticle alese pe sprânceană și o selecție de spirtoase. În plus, ai opțiunea de a deveni membru premium și astfel să beneficiezi de o mulțime de beneficii.

viewscnt
Afla mai multe despre
unvinpezi.ro
vin