Vinul zilei: un cupaj în stil bordolez, obținut din Cabernet Franc, Cabernet Sauvignon și Merlot. Un vin cotat cu 93 puncte Robert Parker, perfect alături de preparate din carne roșie și brânzeturi maturate

Vinul zilei: un cupaj în stil bordolez, obținut din Cabernet Franc, Cabernet Sauvignon și Merlot. Un vin cotat cu 93 puncte Robert Parker, perfect alături de preparate din carne roșie și brânzeturi maturate
Parteneri Profit.ro
Parteneri Profit.ro
scris 20 dec 2023

Vinul zilei, Secondo Di Castello Solicchiata Rosso IGT Sicilia 2010, este un vin roșu rubiniu intens cu tente de granat, inspirat de amestecul istoric al vinurilor stil Bordeaux. Vinul este cotat cu 93 puncte Robert Parker.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
27 mai - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, CEC Bank, Sphera, Teraplast

Crama Feudi Barone Spitaleri a fost fondată de Felice Spitaleri în 1852. Prima cramă recunoscută de către Majestatea sa Regală, Regele Italiei, Feudi Barone Spitaleri este și prima cramă care a creat primul Bordeaux Blend italian. Astăzi, proprietatea cultivă soiurile Cabernet Franc, Merlot și Cabernet Sauvignon.

Secondo Di Castello Solicchiata Rosso IGT Sicilia 2010 dezvăluie note olfactive de gem de prune, cafea și cacao, urmate pe palat de taninuri coapte și bogate, care îl fac încă și mai catifelat. De savurat la 18-20 grade Celsius, alături de preparate din carne roșie sau brânzeturi maturate.

Răzvan Avram: “Un cupaj în stil bordelez, din Cabernet Franc (80%), Cabernet Sauvignon (10%) și Merlot (10%), obținut din struguri cultivați pe panta sud-vestică a vulcanului sicilian Etna, la 800 de metri altitudine. Un vin produs din vii vechi, maturat 2 ani în baricuri de stejar franțuzesc și încă 3 ani în sticlă, complex și sofisticat, ajuns într-un vârf absolut de formă. Culoare vișiniu închis cu o fină tentă cărămizie și nas opulent, cu fructe negre confiate, violete și note de grafit. Corp masiv, taninuri ferme și bine structurate, aciditate vie și alcool perfect integrat (13,5%). Gust multi stratificat, cu vișine supracoapte, cireșe negre și mure, peste care se adaugă senzații de tabac, pielărie și praf de cacao. Postgust lung și intens, cu impresii de lemn dulce, mentă și anason.”

Vinul poate fi cumpărat de aici.

Unvinpezi.ro este un magazin online de vinuri care oferă peste 500 de etichete la cele mai bune prețuri. Pe Unvinpezi.ro veți găsi în fiecare zi, la ofertă, un vin excepțional, evaluat de experți. El va avea cel mai mic preț din online-ul românesc. Alături de el, sute de alte sticle alese pe sprânceană și o selecție de spirtoase. În plus, ai opțiunea de a deveni membru premium și astfel să beneficiezi de o mulțime de beneficii.

viewscnt
Afla mai multe despre
unvinpezi.ro
vin