Vinul zilei: un Merlot care se deschide cu parfumuri de căpșuni și vanilie și își anunță apăsat intențiile de a nu trece neobservat. Un vin elegant și plăcut, cel mai bine pus în evidență de preparate din carne roșie

Vinul zilei: un Merlot care se deschide cu parfumuri de căpșuni și vanilie și își anunță apăsat intențiile de a nu trece neobservat. Un vin elegant și plăcut, cel mai bine pus în evidență de preparate din carne roșie
Parteneri Profit.ro
Parteneri Profit.ro
scris 23 dec 2023

Propunerea Vinarte pentru astăzi este Prince Mircea Merlot Reserva 2020, un vin roșu versatil și savuros, un Merlot cu finețe princiară, precum îi spune și numele.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
27 mai - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, CEC Bank, Sphera, Teraplast

Înființată în 1998 de către un grup de investitori români, francezi și italieni, Vinarte a investit constant în viile românești, vinurile produse aici fiind printre cele mai apreciate pe piața viticolă locală și internațională. 

Vinul de astăzi este realizat din struguri Merlot. Numele acestui soi vine din franceză  și înseamnă “mierlă mică”. E supranumit “Roșul doamnelor” și e cunoscut pentru textura fină și senzuală și pentru stilul abordabil. Merlot este unul dintre cele mai populare vinuri roșii și al 2-lea cel mai plantat soi din lume (după Cabernet Sauvignon).

Prince Mircea 2020 este un roșu rubiniu, intens strălucitor, se întrupează întâi un nas elegant, cu note de prune coapte, vanilie și caramel. Gustul vine cu o completare naturală dată de taninurile rotunde, perfecte pentru acest vin sec, oferind experiența unei texturi dense. Dezvăluie în principal arome de fructe de pădure, vanilie, ciocolată și condimente mai dulci. Are un potențial de învechire între 8 și 12 ani, în condiții de pivniță, căpătând o textură catifelată și un buchet complex. Structura densă și textură elegantă completează frumos acest Merlot de referință. Vă recomandăm degustarea vinului la o temperatură de 16-18 grade Celsius, în special alături de preparate din carne roșie.

Alin Ioniță: Merlotul Prince Mircea 2020 este unul autentic. Colorat rubiniu, se deschide în parfumuri de căpșună și vanilie și își anunță apăsat intențiile de a nu trece neobservat. Notele fructate se așază frumos pe un strat vanilat, peste care taninurile trec cu pași apăsați. Este suficient de lung și asta e bine, pentru că after-tasteul lui este oricum unul elegant și plăcut.

Vinul poate fi cumpărat de aici.

Unvinpezi.ro este un magazin online de vinuri care oferă peste 500 de etichete la cele mai bune prețuri. Pe Unvinpezi.ro veți găsi în fiecare zi, la ofertă, un vin excepțional, evaluat de experți. El va avea cel mai mic preț din online-ul românesc. Alături de el, sute de alte sticle alese pe sprânceană și o selecție de spirtoase. În plus, ai opțiunea de a deveni membru premium și astfel să beneficiezi de o mulțime de beneficii.
 

viewscnt
Afla mai multe despre
unvinpezi.ro
vin