Vinul zilei: un Negroamaro din sudul Italiei cu arome de ciocolată, tutun și condimente. Un vin care se dezvăluie treptat, un roșu suplu, prietenos, savuros, care se asociază foarte bine cu preparate din carne roșie, paste sau brânzeturi

Vinul zilei: un Negroamaro din sudul Italiei cu arome de ciocolată, tutun și condimente. Un vin care se dezvăluie treptat, un roșu suplu, prietenos, savuros, care se asociază foarte bine cu preparate din carne roșie, paste sau brânzeturi
Parteneri Profit.ro
Parteneri Profit.ro
scris 28 nov 2023

Vinul zilei, Salice Salentino Riserva 2019, este un Negroamaro savuros, obținut din struguri proveniți din podgoriile de viță-de-vie ale cramei Marchese di Borgosole, situate în regiunea Puglia.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

În 1860, Regatul celor două Sicilii este destrămat, odată cu capitularea Regelui Francisc al II-lea în fața lui Giuseppe Garibaldi. Atunci, un grup de nobili adolescenți găsesc refugiu în Serre Leccesi, un tărâm de basm care pe unul dintre ei îl inspiră să fondeze aici mica crama BorgoSole. Astăzi, Marchese di Borgosole este o cramă reprezentativă pentru Italia de sud, vinurile sale fiind apreciate peste tot în lume.

Roșu rubiniu cu tente portocalii, Salice Salentino Riserva 2019 este realizat 100% din struguri Negroamaro, un soi despre care se crede

că ar fi ajuns în Italia în secolul 7-8 i.Hr, odată cu colonizarea elenă.

Salice Salentino Riserva 2019 prezintă arome plăcute, intense și diverse, predominând notele fructate și lemnoase. Taninurile sunt bine echilibrate și conturate, oferind mai multă prospețime și aromă acestui vin. Degustați vinul la 18-20 de grade Celsius, alături de preparate din carne roșie, friptură de miel, paste sau brânzeturi maturate.

Marius Cristian: Aromele cu care suntem întâmpinați sunt sobre și mai curând dinspre zona lemnului (tutun, ciocolată, condimente), abia mai apoi sosind și aromele dinspre afine, mure, cireșe negre și niscaiva coacăze. Dar nu vă lăsați păcăliți de această primă impresie: vinul e suplu, prietenos și cumva cald, iar postgustul lung vă va convinge repede să luați și o a doua gură. Dar, să fie clar, nu e vorba nicidecum de un vin de băut cu cana, cam are nevoie de niscaiva mâncare. O carne roșie pe grătar? Da, cam asta pare a fi asocierea lui preferată.

Vinul poate fi cumpărat de aici.

Unvinpezi.ro este un magazin online de vinuri care oferă peste 500 de etichete la cele mai bune prețuri. Pe Unvinpezi.ro veți găsi în fiecare zi, la ofertă, un vin excepțional, evaluat de experți. El va avea cel mai mic preț din online-ul românesc. Alături de el, sute de alte sticle alese pe sprânceană și o selecție de spirtoase. În plus, ai opțiunea de a deveni membru premium și astfel să beneficiezi de o mulțime de beneficii.

viewscnt
Afla mai multe despre
unvinpezi.ro
vin