Vinul zilei: un Negru de Drăgășani cu parfum de mure și cireșe amare, un roșu neastâmpărat, cu personalitate, cu mult fruct, dar și cu nuanțe vegetale, perfect alături de carne roșie, vânat, piept de rață, trufe, ciuperci sau brânzeturi maturate

Vinul zilei: un Negru de Drăgășani cu parfum de mure și cireșe amare, un roșu neastâmpărat, cu personalitate, cu mult fruct, dar și cu nuanțe vegetale, perfect alături de carne roșie, vânat, piept de rață, trufe, ciuperci sau brânzeturi maturate
Parteneri Profit.ro
Parteneri Profit.ro
scris 1 dec 2023

Recomandarea zilei este Paolo Mennini Negru de Drăgășani 2018, un vin roșu excelent de la Crama Mennini.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Situată în podgoria Drăgășani, localitatea Strejești, crama Mennini este deținută de Paolo Mennini, un italian care a venit în România acum mulți ani, a descoperit zona Drăgășaniului și nu s-a mai putut desprinde de acest loc.

Astăzi, crama Mennini înseamnă 300 de hectare de teren, dintre care peste 70 doar cu viță-de-vie. Accentul cade aici pe soiurile de struguri autohtone, cum ar fi Burgund Mare, Tămâioasă Românească, Negru de Drăgășani, Muscat Ottonel, fiind cultivate și soiuri internaționale precum Sauvignon Blanc, Chardonnay, Pinot Noir, Cabernet Sauvignon și Merlot. 

Soiul de struguri Negru de Drăgășani a fost omologat în 1993, fiind obținut prin hibridarea soiurilor Negru Vârtos și Saperavi. Cu un conținut foarte mare de antioxidanți benefici pentru sănătate, vinurile rezultate din Negru de Drăgășani sunt intense și savuroase, cu arome de cireșe negre, afine, vișine, mure, dar și condimente.

Paolo Mennini Negru de Drăgășani 2018 scoate în evidență olfactiv note de fructe de pădure, mure și cireșe amare, în vreme ce, pe palat, regăsim arome de lemn, fructe negre de pădure și ciocolată. Postgustul este lung, persistent și aromat. Savurați acest vin la 15-17 grade Celsius, în diverse combinații culinare, cum ar fi preparate din carne roșie, vânat sau piept de rață, trufe, ciuperci și brânzeturi maturate.

Alin Ioniță: “Sub catifeaua imaculată ce vine însoțită de parfumuri de mură și cireașă amară, se simte neliniștea unui vin neastâmpărat, cu personalitate, ce face parcă eforturi să își ascundă mușchii sub croiala netedă. Vine cu mult fruct, dar și cu nuanțe vegetale șoptite pe sub umbra de frunze de dafin. Pentru mine, prima întâlnire cu acest Negru de Drăgășani a deschis pur și simplu pofta de a-l vedea evoluând atât în sticlă, cât și de la o recoltă la alta.”

Vinul poate fi cumpărat de aici.

Unvinpezi.ro este un magazin online de vinuri care oferă peste 500 de etichete la cele mai bune prețuri. Pe Unvinpezi.ro veți găsi în fiecare zi, la ofertă, un vin excepțional, evaluat de experți. El va avea cel mai mic preț din online-ul românesc. Alături de el, sute de alte sticle alese pe sprânceană și o selecție de spirtoase. În plus, ai opțiunea de a deveni membru premium și astfel să beneficiezi de o mulțime de beneficii.
 

viewscnt
Afla mai multe despre
unvinpezi.ro
vin