Vinul zilei: un roșu proaspăt, intens și complex, cotat cu 96 puncte Luca Maroni, care provine din vestita regiune Puglia, Italia. Un vin roșu încă și mai savuros atunci când este asociat cu carne roșie, friptură sau brânzeturi maturate

Vinul zilei: un roșu proaspăt, intens și complex, cotat cu 96 puncte Luca Maroni, care provine din vestita regiune Puglia, Italia. Un vin roșu încă și mai savuros atunci când este asociat cu carne roșie, friptură sau brânzeturi maturate
Parteneri Profit.ro
Parteneri Profit.ro
scris 4 dec 2023

Vinul de astăzi, Doppio Passo Primitivo Riserva 2019, este un roșu caracteristic vinurilor italiene din sud, cotat cu 96 puncte Luca Maroni.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Celebrul jurnalist de vin Luca Maroni folosește scala de 99 de puncte pentru a clasifica vinurile în funcție de caracteristici precum consistență, echilibru și integritate. Maroni nu oferă niciodată 100 de puncte pentru că asta ar însemna “vinul perfect” și întotdeauna un alt vin mai bun ar putea să apară.

Doppio Passo este o cramă de familie fondată în 1928 în Apulia, una dintre cele mai vechi și "cu tradiție" regiuni viticole nu numai din Italia, ci și din lume. Doppio Passo Riserva Primitivo Di Manduria este un vin roșu rubiniu intens, cu arome fructate, de mure și vișine, la care se adaugă note de condimente, ciocolată amăruie și cocos. Pe palat regăsim din nou tentele fructate, urmate de postgustul mineral și aciditatea suculentă. Serviți vinul la 16-18 grade Celsius, alături de carne roșie, fripturi sau brânzeturi maturate.

Răzvan Avram: Un Primitivo intens și complex, originar din sudul însorit al Italiei (Puglia), care pune accentul pe fructe negre coapte și condimente dulci. Avem de-a face cu un vin proaspăt, care evită cu bună știință registrul fructelor gemoase. Baricul este folosit din plin, dar fără a neutraliza notele de coacăze negre, mure și cireșe amare aduse de soiul Primitivo. După ce vinul se oxigenează o jumătate de oră în decantor, se deschide o veritabile cutie cu condimente: vanilie, scorțișoară, cuișoare și piper. Corpul vinului este robust, cu alcool bine evidențiat, o excelentă aciditate și un foarte discret rest de zahăr. Postgustul este lung, suculent, lăsând senzații de ciocolată amară, lemn afumat și o delicată astringență. Un vin parcă predestinat să stea alături de un platou cu brânzeturi tari, maturate.

Vinul poate fi cumpărat de aici.

Unvinpezi.ro este un magazin online de vinuri care oferă peste 500 de etichete la cele mai bune prețuri. Pe Unvinpezi.ro veți găsi în fiecare zi, la ofertă, un vin excepțional, evaluat de experți. El va avea cel mai mic preț din online-ul românesc. Alături de el, sute de alte sticle alese pe sprânceană și o selecție de spirtoase. În plus, ai opțiunea de a deveni membru premium și astfel să beneficiezi de o mulțime de beneficii.
 

viewscnt
Afla mai multe despre
unvinpezi.ro
vin