Vinul zilei: un roșu din regiunea Rioja, Spania, cotat cu 92 puncte James Suckling și 91 puncte Robert Parker. Un vin echilibrat, frumos structurat. Perfect alături de preparate din carne albă, carne roșie sau paste cu sos roșu

Vinul zilei: un roșu din regiunea Rioja, Spania, cotat cu 92 puncte James Suckling și 91 puncte Robert Parker. Un vin echilibrat, frumos structurat. Perfect alături de preparate din carne albă, carne roșie sau paste cu sos roșu
Parteneri Profit.ro
Parteneri Profit.ro
scris 3 dec 2023

Recomandarea zilei, Telmo Rodriguez LZ 2021, este un vin roșu sec realizat din struguri Garnacha, Graciano și Tempranillo. Vinul este cotat cu 92 puncte James Suckling și 91 puncte Robert Parker.

Eveniment Profit
Profit.ro organizează cea de-a patra ediție a evenimentului IMM, o dezbatere pe teme ce preocupă antreprenorii mici și mijlocii în această perioadă, reunind reprezentanți ai autorităților, antreprenori și manageri de companii, organizații patronale, investitori, finanțatori și consultanți de business.
Evenimentul va fi organizat cu sprijinul: CEC Bank, Raiffeisen Bank, Porsche Finance Group Romania (Sharetoo - Abonamentul Auto) si UniCredit Bank.

Urmărește-ne și pe Google News

Cu o istorie viticolă de peste 30 de ani, crama Telmo Rodriguez include astăzi 80 de hectare de viță-de-vie, lucrând cu peste 40 de varietăți de struguri originari din Spania. Telmo Rodriguez și Pablo Eguzkiza lucrează împreună de la începutul anilor '90. Cei doi au adus schimbări semnificative în domeniul vinului spaniol. Dacă la începuturi se concentrau pe podgoriile vechi, astăzi ei fac și replantare.

Bodega Lanzaga, parte a companiei Telmo Rodriguez, include astăzi 15 hectare de viță-de-vie, vinurile produse aici fiind apreciate peste tot în lume.

Nici nu este de mirare având în vedere că regiunea La Rioja este cea mai cunoscută zonă viticolă a Spaniei, un mix perfect de vinuri roșii, priveliști spectaculoase și tradiții locale. Astăzi, La Rioja este împărțită în trei subdiviziuni, și anume Rioja Alta, Rioja Alavesa și Rioja Oriental. Chiar dacă 90% dintre vinurile produse aici sunt vinuri roșii, în regiune sunt realizate și vinuri albe, roze, dulci sau vinuri spumante. 

Echilibrat și frumos structurat, Telmo Rodriguez LZ 2021 scoate în evidență arome de trandafir, fructe roșii, lavandă și condimente pe final. Serviți acest vin la 14-16 grade Celsius, alături de preparate din carne albă, carne roșie sau paste cu sos roșu.

James Suckling: "Note olfactive vioaie, pline, în special de fructe coapte și ierburi aromate. Un vin mediu corpolent, fructat, cu taninuri proaspete și elegante. Un vin de savurat acum, obținut dn struguri cultivați organic.”

Vinul poate fi cumpărat de aici.

Unvinpezi.ro este un magazin online de vinuri care oferă peste 500 de etichete la cele mai bune prețuri. Pe Unvinpezi.ro veți găsi în fiecare zi, la ofertă, un vin excepțional, evaluat de experți. El va avea cel mai mic preț din online-ul românesc. Alături de el, sute de alte sticle alese pe sprânceană și o selecție de spirtoase. În plus, ai opțiunea de a deveni membru premium și astfel să beneficiezi de o mulțime de beneficii.
 

viewscnt
Afla mai multe despre
unvinpezi.ro
vin