Vinul zilei: o șampanie elegantă și exuberantă. Cotată cu 90 puncte Gilbert & Gaillard, a primit dublă medalie de Aur în 2022. Savurați-o ca atare sau alături de fructe de mare, pește sau preparate ceva mai sofisticate

Vinul zilei: o șampanie elegantă și exuberantă. Cotată cu 90 puncte Gilbert & Gaillard, a primit dublă medalie de Aur în 2022. Savurați-o ca atare sau alături de fructe de mare, pește sau preparate ceva mai sofisticate
Parteneri Profit.ro
Parteneri Profit.ro
scris 31 dec 2023

Champagne Cattier Brut Premier Cru este obținută în principal din struguri Pinot Meunier, fiind un vin elegant, generos și cu personalitate. Cotată cu 90 puncte Gilbert & Gaillard, șampania a primit dublă medalie de Aur în 2022.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Casa Cattier păstrează "pasiunea pentru vin" în familie de mai bine de 400 de ani. Încă din 1625, familia Cattier a început să lucreze la via din Chigny-les-Roses, un sătuc fermecător din Montagne de Reims.

Astăzi, afacerea este condusă de Alexandre, cel care a preluat compania de la tatăl său, Jean-Jacques. Alexandre, oenolog certificat, lucrează îndeaproape cu verișoarele sale, Agathe și Marie.

Champagne Cattier Brut Premier Cru este realizat din Pinot Meunier, soi cunoscut și sub numele de Schwarzriesling sau Mullerrebe. Pinot Meunier este o mutație a varietății Pinot Noir, de la care își trage numele. Pinot Meunier este unul din cele trei soiuri de struguri permise de către legislația franceză în producerea șampaniei, alături de Pinot Noir și Chardonnay.

Există și vin roșu produs din Pinot Meunier, un vin foarte plăcut, floral, similar cu un Pinot Noir rustic.

Aurie cu bule fine, șampania Cattier Brut 1ER CRU dezvăluie mai întâi note olfactive proaspete de biscuiți, pere, lime și vanilie, în vreme ce pe palat regăsim nuanțe de lime, pere, piersici și condimente dulci. Degustați șampania la 5-8 grade Celsius, ca atare sau alături de fructe de mare, pește și preparate ușoare, mai sofisticate.

Gilbert & Gaillard: “Un vin auriu deschis, cu note olfactive de fructe bine coapte și tonuri minerale după aerare. Frumos texturat, cu un atac rafinat pe palat. Aromele de fructe sunt impecabil conturate, iar finalul adaugă tonuri saline.”

Vinul poate fi cumpărat de aici.

Unvinpezi.ro este un magazin online de vinuri care oferă peste 500 de etichete la cele mai bune prețuri. Pe Unvinpezi.ro veți găsi în fiecare zi, la ofertă, un vin excepțional, evaluat de experți. El va avea cel mai mic preț din online-ul românesc. Alături de el, sute de alte sticle alese pe sprânceană și o selecție de spirtoase. În plus, ai opțiunea de a deveni membru premium și astfel să beneficiezi de o mulțime de beneficii.

viewscnt
Afla mai multe despre
unvinpezi.ro
vin