Vinul zilei: un asamblaj alb obținut din Riesling Italian și Sauvignon Blanc. De savurat alături de preparate din carne albă, fructe de mare sau brânzeturi

Vinul zilei: un asamblaj alb obținut din Riesling Italian și Sauvignon Blanc. De savurat alături de preparate din carne albă, fructe de mare sau brânzeturi
Parteneri Profit.ro
Parteneri Profit.ro
scris 6 ian 2024

Vinul zilei, Prince Mircea Cuvee D'Excellence 2022 de la Vinarte, este savuros și proaspăt, cu o mineralitate discretă, frumos conturată.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Înființată în 1998 de către un grup de investitori români, francezi și italieni, Vinarte a investit constant în viile românești, vinurile produse aici fiind printre cele mai apreciate pe piața viticolă locală și internațională.

Prince Mircea Cuvee D'Excellence 2022 este realizat din soiurile de struguri Riesling Italian și Sauvignon Blanc, strugurii fiind atent selecționați și culeși manual, ulterior vinul fiind fermentat timp de 3 luni în barrique-uri de stejar. Vinul se dezvăluie prin notele olfactive de flori de salcâm și lămâie, dar și printr-o mineralitate discretă. Gustul este rafinat, ușor acid, cu arome de grapefruit și citrice. Vă recomandăm degustarea acestui vin la 10-12 grade Celsius alături de preparate din carne albă, fructe de mare sau brânzeturi.

Sorin Stelian: “Acest Cuvee D'excellence Blanc de la Vinarte este, de multă vreme, unul dintre vinurile mele albe românești preferate. Ca și în edițiile anterioare, aromele se deschid într-un evantai larg, fără să apeleze la dulceață sau intensitate excesive: piersici coapte, nuanțe vegetale-verzi, miez de nucă, un pic de mineralitate (da, știu că termenul e discutabil, dar descrieți-mi în alt fel pertinent ce se simte aici și voi adopta cu siguranță ideea voastră). Gustul are intensitate și adâncime, cu un mijloc deloc sfios, fără să abuzeze de dulceață, echilibrat și persistent. Ce să mai zic, se descurcă bine și dacă-l lăsați să se-ncălzească, ceea ce e mereu un semn bun. De încercat!”

Vinul poate fi cumpărat de aici.

Unvinpezi.ro este un magazin online de vinuri care oferă peste 500 de etichete la cele mai bune prețuri. Pe Unvinpezi.ro veți găsi în fiecare zi, la ofertă, un vin excepțional, evaluat de experți. El va avea cel mai mic preț din online-ul românesc. Alături de el, sute de alte sticle alese pe sprânceană și o selecție de spirtoase. În plus, ai opțiunea de a deveni membru premium și astfel să beneficiezi de o mulțime de beneficii.
 

viewscnt
Afla mai multe despre
unvinpezi.ro
vin