Vinul zilei: un Negroamaro cotat cu 98 puncte Luca Maroni. Merge perfect cu carne roșie, pizza, brânzeturi maturate, dar și cu deserturi nu prea dulci, pe bază de ciocolată neagră

Vinul zilei: un Negroamaro cotat cu 98 puncte Luca Maroni. Merge perfect cu carne roșie, pizza, brânzeturi maturate, dar și cu deserturi nu prea dulci, pe bază de ciocolată neagră
Parteneri Profit.ro
Parteneri Profit.ro
scris 12 dec 2023

Recomandarea zilei, Quattronotti Negroamaro Appassimento Puglia 2022, vine de la crama Montemajor, afacerea unui celebru oenolog, Mario Ercolino și a soției sale, Roberta Pirone.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
27 mai - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, CEC Bank, Sphera, Teraplast

Încă de mic copil Ercolino a avut contact cu această lume, el lucrând la proprietatea părinților săi, celebra Feudi di San Gregorio. Pentru Montemajor a ales terenuri în Campania și sudul Italiei, decizii care i-au adus recunoașterea pentru vinuri bogate, elegante și complexe ca arome. De regulă, el recoltează cu 7 - 10 zile mai târziu, pentru a obține un surplus de maturitate și intensitate.

Quattronotti Negroamaro Appassimento Puglia 2022 este obținut din Negroamaro, un soi despre care se crede că ar fi ajuns în Italia în secolul 7-8 i.Hr, odată cu colonizarea elenă. Deși traducerea lui ar fi "negru" și "amar", vinul obținut din acest soi nu are un gust amar, fiind un vin roșu intens, cu taninuri puternice, dar totodată delicate, cu corp suplu și aciditate medie.

Quattronotti Negroamaro Appassimento Puglia 2022 este un vin roșu rubiniu închis. Olfactiv, vinul dezvăluie note de mure, prune coapte, cireșe negre, dar și de condimente, în vreme ce pe palat se remarcă arome ceva mai dulci de afine, zmeură, cireșe negre, gem de mure și prune uscate. Aromele gustative se continuă cu o aciditate bine echilibrată, dar și cu note de lemn dulce și piper alb. Vă recomandăm degustarea acestui vin la 15-18 grade Celsius, alături de aperitive, preparate din vițel, miel sau iepure, pizza cu diverse sosuri și brânzeturi.

Marius Cristian: Dacă olfactiv există o mică luptă între condimentele lemnului și fructele (cireșe negre, prune...) bine coapte, gustul (moale) e clar de partea livezii. Corpul e delicat, taninii frumos șlefuiți, iar senzațiile delicat dulci rotunjesc perfect vinul din pahar. Și ca să fiu și mai clar: da, firește că vinul e sec, dar chiar l-aș vedea alături de niște deserturi nu prea dulci, pe bază de ciocolată neagră. Dar va fi perfect și alături de cărnuri roșii condimentate, ori brânzeturi maturate, oricât de “mucegăite”.

Vinul poate fi cumpărat de aici.

Unvinpezi.ro este un magazin online de vinuri care oferă peste 500 de etichete la cele mai bune prețuri. Pe Unvinpezi.ro veți găsi în fiecare zi, la ofertă, un vin excepțional, evaluat de experți. El va avea cel mai mic preț din online-ul românesc. Alături de el, sute de alte sticle alese pe sprânceană și o selecție de spirtoase. În plus, ai opțiunea de a deveni membru premium și astfel să beneficiezi de o mulțime de beneficii.
 

viewscnt
Afla mai multe despre
unvinpezi.ro
vin