Vinul zilei: un Negroamaro proaspăt și intens, cotat cu 96 puncte Luca Maroni. Un vin îndrăzneț care se potrivește perfect aromelor gastronomice mediteraneene

Vinul zilei: un Negroamaro proaspăt și intens, cotat cu 96 puncte Luca Maroni. Un vin îndrăzneț care se potrivește perfect aromelor gastronomice mediteraneene
Parteneri Profit.ro
Parteneri Profit.ro
scris 6 dec 2023

Torre del Serpente 2020 de la Azienda Montemajor este un Negroamaro savuros, cotat de către celebrul critic de vin Luca Maroni cu 96 puncte.  

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Azienda Montemajor este afacerea unui celebru oenolog, Mario Ercolino și a soției sale, Roberta Pirone. Ercolino a avut contact cu această lume încă de mic copil, el lucrând la proprietatea părinților săi, celebra Feudi di San Gregorio. Pentru Montemajor a ales terenuri în Campania și sudul Italiei, alegeri ce i-au adus recunoașterea pentru vinuri bogate, elegante și complexe ca arome. De regulă, el recoltează cu 7-10 zile mai târziu, pentru a obține un surplus de maturitate și intensitate.

Vinul zilei, Torre del Serpente 2020, este unul reprezentativ pentru soiul din care este realizat, și anume Negroamaro. Olfactiv, la Torre del Serpente Negroamaro 2020 regăsim note de mure, coacăze negre, violete, stejar și vanilie, în vreme ce pe palat vinul dezvăluie arome calde, de cireșe negre și condimente. Finalul este lung, condimentat și mineral. Degustați vinul la 15-18°C, alături de aperitive, preparate din vițel, miel, iepure sau brânzeturi.

Diana Pavelescu: “100% Negroamaro, un soi tipic pentru Puglia, aici din Salento. Un vin din 2020, proaspăt și intens colorat, cu arome combinate de fructe negre și roșii dintre care mai intense sunt cele de mure, afine, vișine sau prune. Un vin direct și simplu care-ți spune pe față cu cine ai de-a face.  Fructe intense echilibrate de taninurile ferme și alcoolul de 14%, foarte mineral în postgust, cu o aromă caracteristică de porumbe, unele dintre cele mai bogate fructe în antioxidanți, alături de salvie și oregano. Aș zice că e un vin îndrăzneț care se potrivește perfect aromelor gastronomice mediteraneene, mai ales celor pe bază de paste sau carne. Ușor de asociat.”

Vinul poate fi cumpărat de aici.

Unvinpezi.ro este un magazin online de vinuri care oferă peste 500 de etichete la cele mai bune prețuri. Pe Unvinpezi.ro veți găsi în fiecare zi, la ofertă, un vin excepțional, evaluat de experți. El va avea cel mai mic preț din online-ul românesc. Alături de el, sute de alte sticle alese pe sprânceană și o selecție de spirtoase. În plus, ai opțiunea de a deveni membru premium și astfel să beneficiezi de o mulțime de beneficii.     

viewscnt
Afla mai multe despre
unvinpezi.ro
vin