Vinul zilei: un Primitivo cu prestanță, cotat cu 95 puncte Luca Maroni. Degustați acest vin alături de preparate din miel, vânat, paste cu diverse sosuri și brânzeturi

Vinul zilei: un Primitivo cu prestanță, cotat cu 95 puncte Luca Maroni. Degustați acest vin alături de preparate din miel, vânat, paste cu diverse sosuri și brânzeturi
Parteneri Profit.ro
Parteneri Profit.ro
scris 9 ian 2024

Talo Primitivo Di Manduria 2022 San Marzano este un vin roșu rubiniu intens, promițător ca arome, cotat de criticul de vin Luca Maroni cu 95 puncte.  

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

San Marzano este unul dintre cei mai moderni și activi producători de vin din regiunea Manduria, Italia. Vinurile San Marzano, apreciate peste tot în lume, reflectă caracteristicile și tradițiile acestei zone de renume, însă în același timp prezintă și note clare de modern, eleganță și precizie.

Talò Primitivo di Manduria aduce în prim plan mai întâi arome olfactive de cireșe bine coapte, prune și ceva note de cacao și vanilie. Gustul are și el o structură remarcabilă, cu taninuri delicate și tente dulcege pe finalul persistent. Se recomandă degustarea acestui vin la 16-18 grade Celsius, alături de mâncăruri consistente, cum ar fi preparate cu miel, vânat, paste cu diverse sosuri sau brânzeturi.

Mihai Oprea: Deși în filmele cu James Bond se bea de obicei Martini și șampanie, cred că acest Primitivo ar fi fost o apariție potrivită alături de celebrul erou, poate mai ales în varianta jucată de Daniel Craig. Are prestanță și musculozitate, câteva asperități și o abordare mai dură poate, datorită taninurilor tinere și a acidității ridicate. Totuși știe să fie și elegant și subtil, după ce îi facem o aerisire de minimum 15 minute și o potrivire cu pastramă uscată și ardei copți.

Vinul poate fi cumpărat de aici.

Unvinpezi.ro este un magazin online de vinuri care oferă peste 500 de etichete la cele mai bune prețuri. Pe Unvinpezi.ro veți găsi în fiecare zi, la ofertă, un vin excepțional, evaluat de experți. El va avea cel mai mic preț din online-ul românesc. Alături de el, sute de alte sticle alese pe sprânceană și o selecție de spirtoase. În plus, ai opțiunea de a deveni membru premium și astfel să beneficiezi de o mulțime de beneficii.

viewscnt
Afla mai multe despre
unvinpezi.ro
vin