Vinul zilei: Un Sauvignon Blanc de Transilvania, cu arome olfactive de mere galbene, piersici, soc, pomelo și agrișe, dezvăluind pe palat note de grapefruit, lămâie și lime

Vinul zilei: Un Sauvignon Blanc de Transilvania, cu arome olfactive de mere galbene, piersici, soc, pomelo și agrișe, dezvăluind pe palat note de grapefruit, lămâie și lime
Parteneri Profit.ro
Parteneri Profit.ro
scris 16 dec 2023

Crama Villa Vinea ne propune astăzi Sauvignon Blanc Premium 2022, un excelent vin alb, bine susținut de aciditate și mineralitate. 

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
27 mai - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, CEC Bank, Sphera, Teraplast

Crama Villa Vinea se află în localitatea Mica, aproape de Târnăveni, județ Mureș. Pe cele 70 de hectare de viță-de-vie ale proprietății sunt plantate soiuri locale și internaționale.

Sauvignon Blanc Premium 2022 dezvăluie mai întâi o culoare de galben pai cu reflexii de chihlimbar, iar nasul, reținut, aduce în prim plan flori albe de câmp, ardei verde și note calcaroase. Corpul e plin, cu o excelentă aciditate și cu alcool destul de bine evidențiat. Gustul e centrat pe soc, ardei gras și lime, la care se adaugă impresii picante, puțin vanilate. Postgustul, intens și proaspăt, lasă aluzii de citrice amărui și senzații ierboase. Degustați acest vin alături de brânzeturi de capră, preparate cu carne de pui și curcan, fructe de mare, paste cu sos roșu sau salate.

Diana Pavelescu: “Ediția din recolta anului 2022 vine să confirme ceea ce spuneam despre anul 2021 și anume că Sauvignonul Blanc și Transilvania este un ”match made in heaven”.  Aromele intense de mere galbene, piersici albe coapte, soc, pomelo și agrișe ne demonstrează clar că anul acesta a fost mai bun decât precedentul. Gustativ, din punct de vedere aromatic domină citricele, grapefruit mai ales, dar și lămâie și lime, alături de mere galbene de vară, coapte cu o notă plăcută de amăreală, la fel ca și anul trecut, datorată probabil unei scurte macerații peliculare. Se simte destul de intens mineralitatea specifică zonei, datorate solului argilos. Vinul este sprințar și vesel, cu o complexitate aparte.”

Vinul poate fi cumpărat de aici.

Unvinpezi.ro este un magazin online de vinuri care oferă peste 500 de etichete la cele mai bune prețuri. Pe Unvinpezi.ro veți găsi în fiecare zi, la ofertă, un vin excepțional, evaluat de experți. El va avea cel mai mic preț din online-ul românesc. Alături de el, sute de alte sticle alese pe sprânceană și o selecție de spirtoase. În plus, ai opțiunea de a deveni membru premium și astfel să beneficiezi de o mulțime de beneficii.

viewscnt
Afla mai multe despre
unvinpezi.ro
vin