Vinul zilei: un spumant românesc de pe Târnave, din "patria vinurilor albe". Elegant, de “cursă lungă”. Poate susține orice masă de sărbătoare, de la antreuri până la desert

Vinul zilei: un spumant românesc de pe Târnave, din "patria vinurilor albe". Elegant, de “cursă lungă”.  Poate susține orice masă de sărbătoare, de la antreuri până la desert
Parteneri Profit.ro
Parteneri Profit.ro
scris 22 dec 2023

Recomandarea noastra, Cuvee Celest Spumant Brut 2018 de la crama Villa Vinea, a fost desemnat cel mai vândut spumant românesc la Unvinpezi.ro. Cuvee Celest Spumant Brut 2018 îmbină prospețimea și savoarea dată de Chardonnay cu notele sofisticate aduse de soiul Pinot Noir vinificat în alb.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
27 mai - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, CEC Bank, Sphera, Teraplast

Villa Vinea se află în localitatea Mica, aproape de Târnăveni, județul Mureș. Pe cele 70 de hectare de viță-de-vie ale proprietății sunt plantate 12 soiuri atât locale, dar și internaționale.

Cuvee Celest Spumant Brut 2018 este un spumant impecabil construit, fermentat și maturat 3 ani în sticlă.

Culoarea vinului este galben auriu, cu o perlare fină și persistentă. Nasul vine cu un buchet complex de alune prăjite, drojdii fine și senzații minerale. Corpul este amplu, cu o textură densă și cremoasă, alcool perfect integrat și o excelentă aciditate. Gustul e construit pe un nucleu de nuci caju, fagure de miere și smochine, peste care se așază impresii amărui, elegante. Postgustul, lung și intens, cu declinări citric saline, lasă subtile aluzii de fructe confiate. Un vin de gastronomie, ce poate susține o masă de sărbătoare, de la antreuri până la desert.

Mihai Oprea: “Perlajul dens și fin anunță un spumant elegant, de cursă lungă, cu aciditate ridicată și note ce îmbină discreția florilor de câmp cu aromele apetisante de patiserie fină și postgust de vanilie. Merge cam în orice ocazie, ușor frapat, turnat în cupe largi și alăturat cu creveți tempura.”

Vinul poate fi cumpărat de aici.

Unvinpezi.ro este un magazin online de vinuri care oferă peste 500 de etichete la cele mai bune prețuri. Pe Unvinpezi.ro veți găsi în fiecare zi, la ofertă, un vin excepțional, evaluat de experți. El va avea cel mai mic preț din online-ul românesc. Alături de el, sute de alte sticle alese pe sprânceană și o selecție de spirtoase. În plus, ai opțiunea de a deveni membru premium și astfel să beneficiezi de o mulțime de beneficii.

viewscnt
Afla mai multe despre
unvinpezi.ro
vin