Vinul zilei: un spumant românesc de top, obținut prin metoda tradițională din Crâmpoșie Selecționată și Pinot Noir. Savuros ca atare sau alături de aperitive și fructe de mare

Vinul zilei: un spumant românesc de top, obținut prin metoda tradițională din Crâmpoșie Selecționată și Pinot Noir. Savuros ca atare sau alături de aperitive și fructe de mare
Parteneri Profit.ro
Parteneri Profit.ro
scris 25 nov 2023

Spumant Extra Brut de la Crama Avincis, recomandarea noastră de astăzi, este un cupaj savuros de Crâmpoșie Selecționată (75%) și Pinot Noir (25%).

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Istoria Avincis începe încă din 1927, atunci când Maria și Iancu Râmniceanu, ofițer al Armatei Române, au cumpărat în Drăgășani un conac înconjurat de vii. În 2007, strănepoata lor, Cristina, împreună cu soțul, Valeriu Stoica, au decis să continue tradiția de familie. În 2011 a fost inaugurat domeniul Vila Dobrușa care include conacul, crama Avincis și mai multe hectare de viță-de-vie, pădure și amenajare peisagistică.

Astăzi, Avincis stă sub semnul tradiției, dar și al modernității, vinurile produse aici fiind premiate și apreciate la târgurile internaționale.

De culoare galben deschis strălucitor, Avincis Spumant Extra Brut dezvăluie mai întâi note olfactive de flori albe, fân proaspăt cosit și brioșe. Pe palat, gustul este revigorant, proaspăt, cu o mineralitate frumos conturată. Degustați acest vin la 7 grade Celsius, alături de aperitive și fructe de mare.

Răzvan Jurca: “Dintre spumantele românești pe care le-am degustat anul acesta, cel al Cramei Avincis se situează în top 3. Dacă este însă să ne uităm la prețul său de vânzare (și mai ales la cel de azi de pe Un vin pe zi), clasamentul se schimbă dramatic, iar jupânul trece detașat pe primul loc. De ce mi-a plăcut așa de tare? Fiindcă e rotund, cremos, frumos construit aromatic pe zona de fructe albe, cu autoliza bine făcută și are chiar o remanență gustativă floral-minerală care aduce aminte de șampaniile mari. Echilibrul structural este evident, gustul e plin, aproape onctuos, iar alcoolul este minunat integrat în conținut. Dacă peste toate aceste calități încă destul de rare punem și culoarea superbă, care bate în auriu, cred că i-am făcut un portret corect și destul de apetisant.”

Vinul poate fi cumpărat de aici.

Unvinpezi.ro este un magazin online de vinuri care oferă peste 500 de etichete la cele mai bune prețuri. Pe Unvinpezi.ro veți găsi în fiecare zi, la ofertă, un vin excepțional, evaluat de experți. El va avea cel mai mic preț din online-ul românesc. Alături de el, sute de alte sticle alese pe sprânceană și o selecție de spirtoase. În plus, ai opțiunea de a deveni membru premium și astfel să beneficiezi de o mulțime de beneficii.

viewscnt
Afla mai multe despre
unvinpezi.ro
vin