Vinul zilei: un vin alb obținut din Șarbă, un soi autohton, cu note olfactive de fruct exotic împletite cu tușe citrice și florale. Un vin contemporan, care pune în valoare soiul local fanion al zonei din care provine

Vinul zilei: un vin alb obținut din Șarbă, un soi autohton, cu note olfactive de fruct exotic împletite cu tușe citrice și florale. Un vin contemporan, care pune în valoare soiul local fanion al zonei din care provine
Parteneri Profit.ro
Parteneri Profit.ro
scris 4 ian 2024

Recomandarea de astăzi este Bacanta Special Edition Șarbă 2022, un vin savuros, propus de Crama Gîrboiu.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Podgoriile cramei Gîrboiu sunt situate în zona Cotești, județul Vrancea, într-o regiune care oferă condiții climatice și un sol bogat în minerale, favorabile cultivării de viță-de-vie. Începută în 2005, această afacere de familie a crescut treptat, producând astăzi vinuri de o calitate superioară. Soiul de struguri Șarbă este deseori asociat cu Crama Gîrboiu, și asta pentru că familia Gîrboiu a descoperit potențialul acestui soi, folosindu-l apoi în cupaje spectaculoase. Crama deține în prezent cea mai întinsă suprafață de Șarbă replantată.

Un soi românesc de struguri albi, Șarba a fost obținută la Stațiunea de Cercetare-Dezvoltare pentru Viticultură și Vinificație Odobești prin încrucișarea a două soiuri, și anume Tămâioasă Românească și Riesling Italian. În linii mari, aromele Șarbei sunt unele intense, cel mai adesea fiind asociate cu mirosul de trandafiri de dulceață.

Bacanta Șarbă Special Edition este un vin cu aromă de citrice - lime, grapefruit - echilibrat și cu un bun nivel al acidității. Fiind un vin proaspăt și aromat, poate fi savurat ca atare sau poate fi asociat cu mâncăruri cu specific mediteranean, pește, fructe de mare sau salate.
Dan Micuda: O interpretare modernă a unui soi autohton, de la prezentare la notele olfactive de fruct exotic împletite cu tușe citrice, florale. Gustul este echilibrat, proaspăt, susținut de o aciditate vioaie, precisă care se împletește cu notele descoperite deja în nas. Un vin contemporan, care pune competent în valoare soiul local fanion al zonei din care provine.

Vinul poate fi cumpărat de aici.

Unvinpezi.ro este un magazin online de vinuri care oferă peste 500 de etichete la cele mai bune prețuri. Pe Unvinpezi.ro veți găsi în fiecare zi, la ofertă, un vin excepțional, evaluat de experți. El va avea cel mai mic preț din online-ul românesc. Alături de el, sute de alte sticle alese pe sprânceană și o selecție de spirtoase. În plus, ai opțiunea de a deveni membru premium și astfel să beneficiezi de o mulțime de beneficii.
 

viewscnt
Afla mai multe despre
unvinpezi.ro
vin