Agenție de turism: Cele mai căutate destinații de Crăciun sunt în România, iar de Revelion românii merg în Austria

Agenție de turism: Cele mai căutate destinații de Crăciun sunt în România, iar de Revelion românii merg în Austria
Profit.ro
Profit.ro
scris 28 oct 2019

Cei mai mulți dintre români caută să petreacă de Crăciun în stil tradițional, în România, iar de Revelion românii merg la schi în Austria sau Serbia, mai nou, ori la plajă în Egipt, Sri Lanka și Thailanda, a declarat pentru News.ro Violeta Ghizdeanu, directorul agenției Pan European Travel, care spune că, de regulă, pachetele de sărbători sunt în medie cu 30% mai scumpe.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Șefii celor mai mari bănci din România vor dezbate cu celebrul economist Nouriel Roubini starea reală a economiei și perspectivele izbucnirii unei noi crize. Te așteptăm la eveniment! Click pentru detalii și înregistrare

”Odată trecută liniștea de la finalul sezonului estival, din luna octombrie activitatea din turism a început să crească din nou susținută de cererile pentru Revelion, pentru sejururi la schi și, chiar de cererile pentru vara 2020, în cadrul ofertetelor de early-booking. Pentru Crăciun, cele mai căutate locuri sunt în România, românii caută să închirieze vile, de exemplu în Maramureș, să petreacă în stil tradițional. Iar pentru Revelion, foarte solicitate au fost Egipt, Sri Lanka, Thailanda, dar și destinații de schi în Austria și Serbia. Prețurile pachetelor, în general, urcă și cu 30% față de altă perioadă a anului”, a declarat pentru News.ro Violeta Ghizdeanu, directorul agenției Pan European Travel.

SUA suspendă cursele aeriene spre aeroporturile cubaneze, cu excepția Havanei CITEȘTE ȘI SUA suspendă cursele aeriene spre aeroporturile cubaneze, cu excepția Havanei

Întrebată dacă românii bugetari au folosit pentru aceste sărbători de iarnă voucherele de vacanță primite, ea spune că cele acordate anul trecut s-au folosit până în octombrie pentru litoral, stațiunile balneo și la munte, și inclusiv din cele date anul acesta, dar nu pentru Crăciun și Revelion.

“Dacă despre Revelion nu sunt multe de spus (cererea este oricum mare), se înregistrează solicitări în creștere pentru alte domenii schiabile, alături de clasica Austrie, făcându-și loc destinații mai noi și mai accesibile precum Kopaonik – Serbia și Jasna – Slovacia. Din păcate infrastructura, rutieră și montană, din țară noastră nu ne ajută prea mult, destinațiile de schi de la noi fiind insuficiente, supraaglomerate și scumpe”, a mai declarat Violeta Ghizdeanu.

De asemenea, în ultima perioadă, din partea turiștilor români s-au înregistrat din ce în ce mai multe solicitări pentru zonele mai îndepărtate și exotice, mai spune ea.

“Am înregistrat o  creștere a cererii și pe segmentul de exotice, noi având clienți în Thailanda, Singapore, Indonezia, Malaezia și Sri Lanka, Mexic, precum și pe cel de ascensiuni montane “accesibile din punct de vedere tehnic”, precum Mont Blanc, Kilimanjaro, Aconcagua, Elbrus, Lenin. Un segment important din portofoliul nostru, în care ne-am și specializat  de altfel, și pentru care avem solicitări, îl reprezintă excursiile pentru 'copii și părinți' în parcurile de distracție din Europa: Disneyland Paris - Franța, Gardaland-Italia, Europa Park -Germania. Credem că trendul ascendent din ultimii ani se va menține în continuare”, a mai spus Ghizdeanu.

Directorul agenției Pan European Travel mai susține că voucherele de vacanță acordate de guvern au condus la o cresterea atât a numarului de clienți, cât și a cifrei de afaceri și că, cel mai probabil, această tendință se va menține și în perioada următoare.

“Estimăm că în acest an vom avea o creștere cu aproximativ 20% a cifrei de afaceri, atât pentru destinațiile externe, cât și pentru cele interne, acestea din urmă fiind puternic susținute de programul de vouchere de vacanță. Este adevărat, încă nu știm care a fost eficiența acestora per ansamblu și nici care au fost efectele secundare, dar acesta este alt subiect. Cred ca trendul ascendent din ultimii ani se va menține în continuare”, a adăugat ea.

De asemenea, în sezonul de primăvară - vară a anului în curs, ofertele de sejururi all-inclusive în Turcia și în insulele grecești au fost la mare căutare, alături de ofertele cu buget redus din nordul Greciei.

Ministrul propus de PNL la mamutul Economie+Energie este \ CITEȘTE ȘI Ministrul propus de PNL la mamutul Economie+Energie este "benzinar" Petrom

“Solicitările pentru week-end-urile prelungite au fost de asemenea în creștere atât pentru stațiunile de pe litoralul nostru, cât și pentru litorarul din țara vecină, Bulgaria, destinații precum Albena, Nisipurile de Aur, Sunny Beach, Balcic, fiind pline de turiști români“, a mai declarat directorul agenției.

Violeta Ghizdeanu a mai spus că turiștii s-au plâns de timpul îndelungat petrecut la trecerea graniței cu Bulgaria.

“Turiștii s-au plâns că în zilele de trafic intens au petrecut și câte 3-4 ore așteptând controlul  vamal; la un  drum de 3-4 ore, să aștepți alte 3-4 ore pentru a trece granița este total nerezonabil, mai ales între două țări dornice să adere la spațiul Schengen. Ar trebui să se găsească o variantă pentru a scurta acești timpi de așteptare în punctele de trecere a frontierei”, a declarat directorul agenției.

viewscnt
Afla mai multe despre
revelion 2020
craciun 2019
vacanta romania