Agenție de turism - închisă de ANPC 6 luni

Agenție de turism - închisă de ANPC 6 luni
Profit.ro
Profit.ro
scris 25 oct 2022

Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorilor (ANPC) a decis închiderea agenției de turism Bonjour International din București, pe șase luni, pentru nereguli repetate, printre care nerestituirea contravalorii pachetelor turistice contramandante, vânzarea altor pachete și anularea curselor de avion. UPDATE 23 noiembrie Mesajul agenției

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Maratonul de Educație Financiară

ANPC a precizat că în ultimele șase luni a amendat agenția de turism cu peste 50.000 de lei. 

“După patru acțiuni de control desfășurate în ultimele 6 luni, în urma cărora operatorul economic a fost sancționat cu 51.000 lei, amenzi, și dispunerea măsurii complementare de restituirea contravalorii pachetelor turistice vândute și anulate ulterior, comisarii CPCMB au constatat neîndeplinirea, repetată a prevederilor acesteia.

Nou jucător - Compania poloneză Vela extinde activitatea Tripinvest în România CITEȘTE ȘI Nou jucător - Compania poloneză Vela extinde activitatea Tripinvest în România

Ca atare, pentru că, în acest interval de timp, Agenția de Turism Bonjour nu a restituit consumatorilor contravaloarea pachetelor turistice contramandate deja, iar în acest timp a continuat să vândă altele, anulând ulterior cursele de avion, a fost dispusă închiderea unității”, a transmis ANPC, citată de news.ro.

Sursa citată a menționat că această decizie a fost adusă la cunoștința consumatorilor inclusiv la sediul agenției, unde a fost afișată, sub antetul Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorilor.

UPDATE 23 noiembrie Agenția a transmis următorul mesaj

"Dragi turiști, în sfârșit Bonjour Internațional Tour a reușit să obțină majoritatea compensărilor (peste 80% la acest moment) de la Air Cairo, pentru întârzierea din data de 22.08.2022 a cursei cu destinația Marsa Matruh.

Începând cu data de 21.11.2022 turiștii au început să primească în conturile personale compensațiile bănești datorate de către Air Cairo și vă asigurăm că Bonjour Internațional Tour prin avocații Agenției va sta permanent în legătură cu Air Cairo până la finalizarea tuturor plăților.

Mulțumim celor care ați fost alături de noi și ne-ați acordat șansa de a descoperi o nouă destinație și nu în cele din urmă, mulțumim și celor care au avut răbdare și nu au mai putut pleca cu celelalte curse și îi asigurăm că am făcut toate demersurile necesare pentru recuperarea banilor plătiți de turiști, care au fost trimiși la destinație, partenerilor egipteni.

Vor fi înștiințate Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorilor CRPC Regiunea București-Ilfov, Direcția Generală Turism și Direcția Control a Ministerului Antreprenoriatului și Turismului, prin “Societatea Civilă de Avocați Simion, Nere & Iordache”

Vă asigurăm în continuare că depunem toate eforturile în vederea rezolvării acestei situații"

viewscnt
Afla mai multe despre
turism
agentie