Airbnb a cumpărat startupul de Gameplanner.AI, pentru aproape 200 de milioane de dolari

Airbnb a cumpărat startupul de Gameplanner.AI, pentru aproape 200 de milioane de dolari
Profit.ro
Profit.ro
scris 15 nov 2023

Airbnb a cumpărat startupul de AI Gameplanner.AI, pentru aproape 200 de milioane de dolari, aceasta fiind prima sa achiziție de când a devenit companie publică, au declarat pentru CNBC surse familiare cu afacerea.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
27 mai - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, CEC Bank, Sphera, Teraplast

Gameplanner.AI, care se află în ”modul stealth” (modul discret n.r.) de la înființarea sa în 2020. Startupurile în modul stealth operează în afara ochiului public din diverse motive, cum ar fi pentru a proteja proprietatea intelectuală sau pentru a evita distragerile, scrie News.ro.

Vacanță fără telefon, oferta unei agenții de turism CITEȘTE ȘI Vacanță fără telefon, oferta unei agenții de turism

Gameplanner.AI va accelera unele dintre proiectele AI ale Airbnb, potrivit Airbnb.

Compania Gameplanner.AI a fost cofondată de Adam Cheyer, unul dintre fondatorii Siri.

Când Siri a fost achiziționat de Apple, Cheyer a lucrat alături de Steve Jobs. Ulterior, Cheyer a cofondat Viv Labs, care a devenit baza asistentului vocal al Samsung.

CEO-ul Airbnb, Brian Chesky, a spus că AI generativă va schimba radical platforma și că dorește să o folosească ca ”un concierge de călătorie”, care învață despre utilizatori în timp și le îmbunătățește experiențele de călătorie, de exemplu, potrivirea utilizatorilor cu camerele sau casele potrivite. Această tranzacție este prima achiziție a Airbnb din 2019 și ar putea stârni un oarecare interes pe Wall Street cu privire la schimbarea strategiei de fuziuni și achiziții a lui Chesky, făcând poate Airbnb o achiziție mai atractivă.

Compania este profitabilă pe baza GAAP și deținea 11 miliarde de dolari în numerar și active lichide la sfârșitul lunii septembrie.

Profitul Romgaz a scăzut marginal, rezultat al contribuției de solidaritate. Statul a pierdut 5 miliarde de lei din redevențe și supraimpozit CITEȘTE ȘI Profitul Romgaz a scăzut marginal, rezultat al contribuției de solidaritate. Statul a pierdut 5 miliarde de lei din redevențe și supraimpozit

Știrile despre Airbnb urmează informațiilor conform cărora Google este în discuții pentru a investi sute de milioane într-un alt startup AI, Character.AI, care în martie a strâns 150 de milioane de dolari la o evaluare de 1 miliard de dolari, într-o rundă de finanțare condusă de Andreessen Horowitz.

Startupul le permite oamenilor să creeze personaje virtuale sau să discute cu versiuni AI ale celebrităților precum Elon Musk sau Albert Einstein.

viewscnt
Afla mai multe despre
airbnb
gameplanner.ai