Apele Române: Plajele din sudul Litoralului sunt pregătite pentru primirea turiștilor de 1 Mai

Apele Române: Plajele din sudul Litoralului sunt pregătite pentru primirea turiștilor de 1 Mai
Profit.ro
Profit.ro
scris 25 apr 2018

Administrația Națională ”Apele Române” anunță că plajele din sudul Litoralului sunt pregătite pentru primirea turiștilor de 1 Mai, activitățile necesare fiind demarate încă din luna februarie. Peste șapte sute de tone de deșeuri au fost deja evacuate de pe plaje, 319 sectoare fiind predate agenților economici care le-au contractat pentru acest an.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Administrația Națională ”Apele Române” a anunțat, miercuri, că activitățile de pregătire a plajelor au fost demarate la 20 februarie și, până la 16 aprilie, au fost amenajate si predate către utilizatorii de plaje, conform clauzelor contractuale, acele suprafețe care fac obiectul contractelor de închiriere, urmând ca până la 1 mai 2018 sa fie finalizate lucrările si pe suprafețele de plajă libere de contract, scrie News.ro.

”În intervalul 10 martie – 1 aprilie 2018 s-au înregistrat fenomene meteo de intensitate medie si mare, respectiv furtuni, care au afectat Litoralul românesc și au cauzat întârzieri în desfășurarea activitătilor de pregătire a plajelor. Cu toate acestea, întârzierile vor fi recuperate până la data de 1 mai 2018”, anunță Apele Române.

Lucrările de pregătire a plajelor au constat în pregătirea terenului, terasare, demontarea gardurilor de stuf, nivelarea suprafețelor  de plajă și evacuarea depozitelor de spărturi de scoici.

Investitorii în Deltă vor putea construi pensiuni și pe terenuri mai mici. Suprafața minimă, redusă de la 1.000 metri pătrați la 200 metri pătrați CITEȘTE ȘI Investitorii în Deltă vor putea construi pensiuni și pe terenuri mai mici. Suprafața minimă, redusă de la 1.000 metri pătrați la 200 metri pătrați

Potrivit datelor oferite de oficialii Administrației, lucrările au vizat 80.000 de metri cubi de nisip, 10.000 de metri iniari de garduri de stuf și îndepărtarea a circa 400 de tone de spărturi de scoici care au trebuit îndepărtate.

”Până în acest moment au fost predate către utilizatorii de plaje 319 subsectoare închiriate, ceea ce reprezintă 100% din contractele existente care se supun procedurii de predare la începutul sezonului estival”, mai precizează Apele Române.

Se lucrează în continuare pe trei tronsoane de plajă, astfel: tronsonul 1 (Năvodari – Mamaia – Constanța) care este finalizat în proporție de 90%; tronsonul 2 (Agigea – Eforie – Costinești – Tuzla) care este finalizat în proporție de 90% și tronsonul 3 (Olimp – Neptun - 23 August – Mangalia – 2 Mai – Vama Veche) care este finalizat în proporție de 90%.

De pe cele trei tronsoane de plajă au fost evacuate peste 700 de tone de deșeuri.

”În continuare, după finalizarea lucrărilor de corectare a liniei țărmului se va acționa normal, conform programului anual, la igienizarea suprafețelor de plajă libere de contract și evacuarea algelor și a scoicilor de la linia țărmului, acolo unde fenomenul se manifestă însemnat cantitativ. Administrația Națională Apele Române îi asigură pe cetățenii care au decis să își petreacă minivacanța de 1 Mai pe Litoral că vor găsi plajele pregătite pentru a petrece câteva zile libere în cele mai bune condiții”, mai spun oficialii Administrației Naționale Apele Române.

viewscnt
Afla mai multe despre
apele romane
plaje
1 mai