Blue Air a luat în leasing operațional de la Wells Fargo un Boeing 737-800

Blue Air a luat în leasing operațional de la Wells Fargo un Boeing 737-800
Liviu Iancu
Liviu Iancu
scris 29 feb 2016

Un Boeing 737-800 a intrat în urmă cu două săptămâni în flota Blue Air, care ajunge astfel la 16 aeronave, iar până la sfârșitul anului s-ar putea mări cu încă 3-5 avioane, a declarat pentru Profit.ro Gheorghe Răcaru, directorul general al operatorului aerian low-cost.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Blue Air a încheiat la sfârșitul lunii ianuarie cu banca americană Wells Fargo un contract de leasing operațional pentru o aeronavă Boeing 737 800 cu 189 de locuri, care a intrat efectiv, în urmă cu două săptămâni, în flota companiei aeriene. Răcaru a explicat că prin contractul de leasing operațional, semnat pentru trei ani, Blue Air plătește lunar pentru închirierea aeronavei, după care poate renunța la ea sau poate prelungi contractul.

Flota Blue Air ajunge astfel la 16 aeronave, toate Boeing, seriile 300, 400, 500, 700 și 800. Noua achiziție, care nu este un avion nou, este a doua din seria 800. "Suntem în negocieri pentru alte 3-5 aeronave, care ar putea intra în flota Blue Air în acest an. Ne extindem rutele și activitatea la modul general, după toate bazele de operare", a afirmat Răcaru.

Turoperator israelian cu 33.000 de turiști România: N-am reușit să ne înțelegem cu Tarom pentru chartere și aducem turiștii cu Blue Air CITEȘTE ȘI Turoperator israelian cu 33.000 de turiști România: N-am reușit să ne înțelegem cu Tarom pentru chartere și aducem turiștii cu Blue Air

Blue Air a transportat anul trecut două milioane de pasageri, cifră record pentru operatorul aerian low cost, care în urmă cu doi ani, când și-a schimbat acționariatul, a avut 1,3  milioane de pasageri. Flota Blue Air este constituită din 16 aeronave Boeing 737, cu capacități între 126 și 189 de locuri

Compania operează zboruri în peste 65 de rute directe către Belgia, Cipru, Franța, Germania, Grecia, Irlanda, Italia, Marea Britanie, Portugalia, România, Spania și Suedia. Compania are cinci baze operaționale la București, Bacău, Iași, Larnaca și Torino.

Blue Air-Airline Management Solutions, care îi are ca acționari pe Cristian Rada, Marius Puiu, Luciana Paunescu și Tudor Constantinescu, a avut anul trecut o cifră de afaceri de 205 milionane euro, față de 150 milioane euro în 2014. Compania are 750 de angajați.
 

viewscnt
Afla mai multe despre
blue air
aeronava
leasing
wells fargo