Christian Tour: Antalya, Zakynthos și Creta, cele mai căutate destinații externe de vară

Christian Tour: Antalya, Zakynthos și Creta, cele mai căutate destinații externe de vară

Zakynthos

scris 28 sep 2018

Antalya (Turcia) și insulele grecești Zakynthos și Creta au fost cele mai căutate destinații externe din această vară, în vreme ce topul țărilor alese de români pentru vacanța estivală este condus de Grecia, urmată de Turcia și de marea surpriză a sezonului, Egipt, arată bilanțul făcut de Christian Tour, unul din cei mai mari touroperatori din țară.

Prețul mediu al unei vacanțe în Antalya plătit de un român a fost de 650-700 de euro, în vreme ce un sejur în Egipt a costat în medie 550-600 de euro, scrie News.ro.

“Putem spune că 2018 a fost anul Turciei, iar Antalya a fost cea mai solicitată destinație de vacanță. Potrivit statisticilor oferite de Aeroportul Internațional Antalya, până la sfârșitul lunii august, peste 10 milioane de turiști din întreaga lume au aterizat aici, cu 25% mai mult față de aceeași perioadă a anului trecut. Aproximativ 145.000 au venit din România, din care în jur de 35.000 au călătorit cu charterele operate de Christian Tour. Dacă luăm în calcul și alte destinații din Turcia (Kusadasi, Bodrum, Marmaris, Istanbul, Cappadocia), agenția noastră a trimis în vacanță în această țară peste 50.000 de persoane, cifre care depășesc estimările de la începutul anului”, a declarat directorul general al Christian Tour, Cristian Pandel.

CNAIR a deschis circulației tronsonul de 9,6 kilometri dintre Gilău și Nădășelu, parte din Autostrada Transilvania CITEȘTE ȘI CNAIR a deschis circulației tronsonul de 9,6 kilometri dintre Gilău și Nădășelu, parte din Autostrada Transilvania

În acest sezon estival, doar către Antalya, touroperatorul a avut 17 zboruri săptămânale, cu plecare de pe principalele aeroporturi din țară, iar aproximativ jumătate din pachetele turistice au fost achiziționate încă din primul trimestru al anului.

Ca urmare a cererii ridicate, planurile Christian Tour pentru 2019 prevăd suplimentarea zborurilor către această destinație, astfel că vor fi operate 20 de curse pe săptămână către Antalya, odată cu introducerea unor noi aeroporturi, între care Baia Mare, Craiova, Bacău și Târgu Mureș, spun reprezentanții companiei.

“Mulți români se grăbesc să-și rezerve vacanța din vara anului 2019, fie în sediile agenției, fie pe site. Aceasta mai ales pentru a beneficia de condițiile programului First minute, care implică plata în rate a vacanței, cu un avans la înscriere de 25%”, a adăugat Cristian Pandel.

Românii care își rezervă din timp vacanța din vara anului viitor nu se orientează doar către destinația Antalya, ci aleg și pachetele în Grecia. De altfel, și în acest an, Grecia a condus topul țărilor alese de români pentru vacanța mare, cu aproape 80.000 de turiști care au călătorit în această țară. Două dintre insulele elene intră și în clasamentul celor mai căutate destinații din această vară după Antalya, respectiv Zakynthos și Creta.

Grecia este extrem de căutată datorită diversității, atât în ceea ce privește peisajele, cât și în privința condițiilor de cazare și transport.

”Astfel, în funcție de buget, turiștii au ales să se cazeze de la vile la hoteluri de cinci stele, au călătorit fie cu autocarul, cu mașina personală sau cu avionul, iar în privința destinațiilor, cei mai mulți au optat pentru Zakynthos și Creta”, a mai spus șeful Christian Tour.

Surpriza acestui an este Egiptul, care intră în Topul 3 al țărilor preferate de români pentru vacanța de vară. Peste 10.000 de turiști au ales stațiunile egiptene în acest sezon.

Datorită cererii mari, dacă, inițial, Christian Tour a operat un singur avion către Hurghada din București, pe parcursul sezonului a introdus încă patru zboruri: două din București (către Hurghada și Sharm-el-Sheikh), unul din Timișoara și unul din Cluj-Napoca (ambele către Hurghada). Charterul București-Hurghada este operat pe parcursul întregului an, în condițiile în care clima din această țară le permite turiștilor să se bucure de soare și plajă și în extra-sezon.

“Egiptul este alternativa mai ieftină la Turcia. În stațiunile egiptene, turiștii găsesc resorturi foarte bune, în regim all inclusive, iar prețul mediu este mai mic decât cel plătit pentru o vacanță în Antalya. În plus, turiștii au ocazia să descopere una dintre cele mai vechi civilizații, astfel că peste 90% dintre ei aleg și excursiile opționale din program precum cele în Valea Regilor, Cairo și Piramide”, a menționat Cristian Pandel.

Christian Tour este condusă de frații Cristian și Marius Pandel și deține 40 de agenții proprii în România și este prezent peste hotare în Polonia, Serbia, Republica Moldova, Grecia, Turcia, Spania și Statele Unite ale Americii (divizia online).

Christian Tour a încheiat anul 2017 cu vânzări de peste 67 de milioane de euro, iar cifra de vânzări înregistrată până la jumătatea acestui an o depășește pe cea din 2017.

viewscnt
Afla mai multe despre
christian tour
zakynthos