CONFIRMARE Cei mai mari hotelieri din sudul litoralului construiesc la Neptun cel mai mare parc acvatic din România și unul dintre cele mai mari din Europa

CONFIRMARE Cei mai mari hotelieri din sudul litoralului construiesc la Neptun cel mai mare parc acvatic din România și unul dintre cele mai mari din Europa
scris 26 ian 2022

Familia Movileanu, care controlează hotelurile Mera din sudul litoralului, a lansat procedurile pentru construcția, la Neptun, a celui mai mare parc acvatic din România și unul dintre cele mai mari din Europa, operațiune care confirmă informațiile transmise de peste doi ani de Profit.ro.

Înainte de a fi prezentată aici, informația a fost anunțată cu mult înainte pe Profit Insider

Familia Movileanu a depus proiectul privind construirea unui „Parc de distracții – stațiunea Neptun – spații comerciale – zona II”, iar autoritatea pentru protecția mediului Constanța nu a avut obiecții, relevă date analizate de Profit.ro.

Proiectul se va întinde pe 37 de hectare și va conține aquapark, un râu, spații comerciale, "vulcani", zone de agrement și un hotel cu 200 de camere, conform informațiilor prezentate a finele anului 20119 de Profit.ro.

VIDEO PROFIT NEWS TV Marius Motofei, Business Operations & Public Sector Director, Vodafone România: Digitalizarea nu este doar un instrument, ci o strategie. Orchestrarea este cheia pentru a ajunge la succes CITEȘTE ȘI VIDEO PROFIT NEWS TV Marius Motofei, Business Operations & Public Sector Director, Vodafone România: Digitalizarea nu este doar un instrument, ci o strategie. Orchestrarea este cheia pentru a ajunge la succes

Familia deține în sudul litoralului peste 900 de camere de hotel.

În 2014, Atlas Apliance Solutions din Mioveni a cumpărat de la THR Marea Neagră 2 hoteluri și 28 de vile din Venus, punând bazele grupului Mera, care avea să devină cel mai mare investitor din sudul litoralului. Familia Movileanu a dezvoltat la Venus un proiect de 12 milioane de euro, construind complexul Mera, cu 1.200 de locuri de cazare.

FOTO Grupul american Philip Morris International pregătește investiții suplimentare de peste 100 milioane dolari în România și lansează și un nou produs CITEȘTE ȘI FOTO Grupul american Philip Morris International pregătește investiții suplimentare de peste 100 milioane dolari în România și lansează și un nou produs

În 2016, familia Movileanu a cumpărat de la Josef Goschy hotelurile Onix și Safir din Cap Aurora, cu 345 de camere, clasificate la două stele. Hotelurile arătau așa cum și erau de fapt - construcții din anii '80, nemodernizate și neutilate între timp, dar funcționale. Și acestea au fost modernizate și redeschise, iar acum grupul Mera operează, în total, peste 900 de camere de hotel pe litoral.

Acum, familia Movileanu surprinde din nou, cu un proiect uriaș, care se va întinde pe o suprafață de 37 de hectare, adică de 2,5 ori mai mare decât parcul Cișmigiu din București, și va fi cel mai mare parc acvatic din România și unul dintre cele mai mari din Europa, potrivit Mihaelei Surin, directorul executiv al Mera Hotels.

Familia Movileanu investește 12 milioane euro în două hoteluri cumpărate de la Goschy în Cap Aurora și le transformă în resort all inclusive de 4 stele CITEȘTE ȘI Familia Movileanu investește 12 milioane euro în două hoteluri cumpărate de la Goschy în Cap Aurora și le transformă în resort all inclusive de 4 stele

Parcul va fi construit la Neptun, la marginea șoselei naționale către Mangalia, pe partea dreaptă în sensul de mers către sud. În interiorul acestui parc, va fi amenajat, pe 12 hectare, un aqua park cu tobogane și piscine. Acestuia i se va adăuga un râu preistoric, care va arăta exact ca cele din desenele animate, dar și "vulcani" și diverse forme de relief.

Vor fi construite baruri, restaurante, spații comerciale și zone pentru spectacole. De asemenea, în parc va fi ridicat și un hotel cu 200 de camere, de patru sau cinci stele. 

viewscnt
Afla mai multe despre
mera
movileanu
mihaela surin
parc acvatic
neptun