CONFIRMARE Normele pentru redeschiderea teraselor, publicate în Monitorul Oficial - maxim patru clienți la o masă

CONFIRMARE Normele pentru redeschiderea teraselor, publicate în Monitorul Oficial - maxim patru clienți la o masă
scris 30 mai 2020

Normele care trebuie respectate la redeschiderea teraselor, prezentate anterior în exclusivitate de Profit.ro, au fost publicate în Monitorul Oficial, acestea stabilind că nu se va permite accesul clienților cu simptome respiratorii. Totodată, la o masă vor putea sta maxim patru persoane, dacă nu sunt membri ai aceleiași familii, și nu se vor transfera meniuri, solnițe sau alte obiecte de la o masă la alta, urmând să fie dezinfectate după plecarea clienților de la o masă. Personalul de servire trebuie să poarte măști și mănuși.

În Monitorul Oficial a fost publicat ordinul emis de ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, ministrul Economiei, Virgil Popescu, și președintele Autorității Naționale Sanitar-Veterinare și pentru siguranța alimentelor prin care se aprobă normele pentru prevenirea răspândirii SARS-CoV-2 la prepararea, servirea și consumul produselor alimentare, băuturilor alcoolice și nealcoolice în spațiile special amenajate în exteriorul clădirilor unităților de alimentație publică.

În document se arată că trebuie reorganizate circuitele de producție și livrare, unde este cazul, trebuie monitorizată starea de sănătate a angajaților, dar și existența unui registru de rezervări ale clienților, pentru ca în cazul apariției unei îmbolnăviri să poată fi făcută ancheta epidemiologică.

Marii consumatori industriali de energie pot cere subvenții de stat pentru compensarea costurilor cu certificatele CO2. Bruxelles-ul a tăiat 1 an și 40 milioane euro din ajutorul de stat CITEȘTE ȘI Marii consumatori industriali de energie pot cere subvenții de stat pentru compensarea costurilor cu certificatele CO2. Bruxelles-ul a tăiat 1 an și 40 milioane euro din ajutorul de stat

De asemenea, trebuie luate măsuri de respectare a distanței între angajați sau, dacă acest lucru nu este posibil, trebuie luate măsuri suplimentare de protecție (reducerea numărului de angajați și lucrul în ture, folosirea de echipament de protecție). Totodată, curățenia și dezinfectarea cu produse biocide a spațiilor, echipamentelor și ustensilelor trebuie făcute mai frecvent.

În ceea ce îi privește pe clienți, nu li se va permite accesul celor cu simptome de infecție respiratorie, iar la intrarea pe terasă și la grupurile sanitare trebuie să fie puse dispozitive cu substanțe dezinfectante pentru mâini.

De asemenea, se interzice transferul de la o masă la alta al meniurilor, solnițelor, olivierelor și altor obiecte, care trebuie dezinfectate după plecarea clienților de la o masă.

ULTIMA ORĂ Uzina Ford din Craiova - caz de coronavirus, la puține săptămâni de la redeschiderea activității CITEȘTE ȘI ULTIMA ORĂ Uzina Ford din Craiova - caz de coronavirus, la puține săptămâni de la redeschiderea activității

Conform documentului, este interzis și consumul de alimente în picioare, pentru a se minimiza circulația clienților pe terasă. La o masă pot sta maxim patru persoane, cu respectarea distanței de 1,5 metri între persoane, cu excepția membrilor aceleiași familii, care locuiesc împreună. Între scaunele de la mese alăturate  trebuie să existe o distanță de minim doi metri.

Locurile se vor ocupa cu rezervare anterioară, pentru a evita aglomerația și a face mai ușoară o eventuală anchetă epidemiologică, dacă aceasta s-ar impune.

Personalul de servire trebuie să poarte mască și mănuși, iar mănușile folosute la servire nu vor fi utilizate la pregătirea mesei.

viewscnt
Afla mai multe despre
norme redeschidere terase
reguli redeschidere terase
cand se redeschid terasele