Coreea de Nord își deschide porțile turiștilor ruși, promițându-le că vor fi “mai în siguranță decât în Londra”

Coreea de Nord își deschide porțile turiștilor ruși, promițându-le că vor fi “mai în siguranță decât în Londra”
scris 25 aug 2017

Coreea de Nord și-a deschis porțile turiștilor ruși, care sunt invitați să facă o călătorie “imersivă” în cel mai izolat stat al lumii, cu promisiunea că vor fi “mai în siguranță decât dacă s-ar plimba seara prin Londra”.

Guvernul de la Phenian a autorizat agenția rusă NKOREAN.RU, cu sediul la Moscova, să organizeze excursii în Coreea de Nord, individuale, sau pentru grupuri formate din până la 10 persoane, scrie Reuters.

Testele balistice intercontinentale efectuate de Coreea de Nord în luna iulie s-au soldat cu aplicarea de noi sancțiuni economice de către comunitatea internațională, iar Phenian-ul este interesat să dezvolte turismul, pentru a atrage venituri la buget.

ANALIZĂ Cu un sfert de secol de întârziere, riviera românească se rupe în 3 sectoare, cu produse și ținte de turiști diferite. Ce zonă se recomandă familiilor cu copii și unde va fi polul distracției CITEȘTE ȘI ANALIZĂ Cu un sfert de secol de întârziere, riviera românească se rupe în 3 sectoare, cu produse și ținte de turiști diferite. Ce zonă se recomandă familiilor cu copii și unde va fi polul distracției

Agenția moscovită promite turiștilor că vor putea vedea “viața multifațetată a celei mai izolate dintre țări”.

Pentru a vizita țara și a beneficia de plimbările în deplină siguranță, turiștii vor trebui însă să se supună unor controale obligatorii, chiar înainte de a porni în excursie. De asemenea, aceștia sunt informați că vor fi supravegheați în permanență de un ghid, care se va asigura că turiștii au “un comportament adecvat”.

Fotografierea clădirilor strategice și a celor militare este interzisă, conversațiile lungi cu localnicii nefiind nici ele recomandate.

Cel mai scump pachet turistic, pentru o experiență de 15 zile “pe deplin imersivă în cultura nord-coreeană”, costă 118.900 ruble (aproximativ 2.000 dolari) și include vizitarea unei ferme, a unei unități de îmbuteliere a apei minerale, a unui templu budist, excursii la munte și evenimente gastronomice. Pot fi vizitate și numeroase muzee dedicate “liderului fondator” Kim Il-Sung.

Pachetele turistice mai ieftine promit zile relaxante la plajă, vizionarea unui spectacol aviatic și chiar și un festival de bere.

viewscnt
Afla mai multe despre
correa de nord
rusia
turisti
excursii
rusi