Declin semnificativ al turismului italian, din cauza pandemiei

Declin semnificativ al turismului italian, din cauza pandemiei
scris miercuri, 21:29

Sectorul italian al turismului a fost sever afectat de pandemia de coronavirus (COVID-19) în 2020, în condițiile în care numărul înnoptărilor turiștilor străini în unitățile de cazare din Italia a scăzut cu 54,6%, comparativ cu 2019, arată datele publicate de Institutul Național de Statistică (Istat).

Și numărul înnoptărilor turiștilor italieni a înregistrat un declin de 32,2% față de 2019, scrie Agerpres.

Companiile viitorului în România. Dacris, membru semnatar al Pactului Global al Organizației Națiunilor Unite CITEȘTE ȘI Companiile viitorului în România. Dacris, membru semnatar al Pactului Global al Organizației Națiunilor Unite

Istat estimează că anul trecut turiștii străini au cheltuit 23,7 miliarde de euro în Italia, cu aproximativ 35 miliarde de euro mai puțin decât în 2019.

Efectele pandemiei asupra turismului italian au început să se resimtă în martie 2020, primele două luni ale anului fiind în linii mari la același nivel față de anii precedenți. De asemenea, a existat o ușoară redresare în perioada iunie - august, când s-au atenuat restricțiile de călătorie. Dar înăsprirea restricțiilor a provocat ceea ce Istat a numit "un declin drastic al cheltuielilor turiștilor".

Analiștii se așteaptă în acest an la redresarea turismului, deși nu la nivelul din 2019, din cauza scăderii numărului de vizitatori din piețele cheie din afara Europei.

FOTO AVA Space, indicată drept prima companie de turism spațial din România, vrea să atragă o finanțare de 2 milioane dolari și țintește o evaluare de 1 miliard de dolari pe viitor CITEȘTE ȘI FOTO AVA Space, indicată drept prima companie de turism spațial din România, vrea să atragă o finanțare de 2 milioane dolari și țintește o evaluare de 1 miliard de dolari pe viitor

Autoritățile de la Roma se află sub presiune pentru a sprijini sectorul turismului, care în Italia angajează 4,2 milioane de persoane și generează 13% din PIB-ul celei de-a treia economii a Europei.

Conform datelor publicate de Consiliul Mondial al Turismului și Călătoriilor (WTTC), Italia a avut anul trecut doar 25,5 milioane de vizitatori străini, față de cei 65 de milioane de turiști străini din 2019.

viewscnt
Afla mai multe despre
turism
italia