Deltă: Pierderi masive în turism generate de pandemie. "2020 urma să fie un an de vârf."

Deltă: Pierderi masive în turism generate de pandemie. "2020 urma să fie un an de vârf."
Profit.ro
Profit.ro
scris 22 ian 2021

Industria turismului din județul Tulcea a înregistrat, în 2020, pierderi de 17,55 milioane de euro, în contextul în care numărul celor care au vizitat județul a fost cu 29% mai mic decât cel din anul precedent, din cauza crizei sanitare, susține Asociația de Management al Destinației Turistice Delta Dunării (AMDTDD).

Evenimente:
21 martie - Maraton Profit News TV Economia Sustenabila (ediția a II-a) – cu sprijinul: ACUE, Auchan, Liberty, OMV Petrom, Romgaz, Tinmar Energy, Transgaz, Hidroelectrica, Borsec, Nuclearelectrica
26 martie - Maraton Medika TV Inovație în estetică - cu sprijinul: Regina Maria
28 martie - Eveniment Profit.ro IMM (ediția a IV-a) - cu sprijinul: CEC Bank, Raiffeisen Bank, Porsche Finance Group Romania (Sharetoo - Abonamentul Auto), UniCredit Bank, Garanti BBVA și REI Grup

Urmărește-ne și pe Google News

Președintele AMDTDD, Cătălin Țibuleac, a declarat, pentru Agerpres, că, anul trecut, 119.019 turiști au ajuns în județ, mai puțini cu 29% decât în anul 2019, când s-au înregistrat 168.412 turiști, dar mai mulți cu circa 15% decât în anul 2017, atunci când județul a fost vizitat de 100.430 de persoane.

Lumea clocotește. Ce șanse are programul noului Guvern să fie respectat? CITEȘTE ȘI Lumea clocotește. Ce șanse are programul noului Guvern să fie respectat?

"2020 urma să fie un an de vârf, dar criza sanitară și cea economică au afectat industria. Din fericire, cu toate că a fost un an greu, cu pierderi, 2020 se situează peste 2017. Avem un plus de 15% față de 2017, ceea ce dovedește că asociația, înființată în 2018, alături de parteneri, a avut o promovare continuă și echilibrată a întregii destinații, iar roadele s-au văzut chiar și într-un an complicat ca 2020", a declarat președintele AMDTDD.

Ce este un Marketplace și cum poți să vinzi online CITEȘTE ȘI Ce este un Marketplace și cum poți să vinzi online

Cele mai mari pierderi din industrie în județ s-au înregistrat la nivelul turismului cu navele de croazieră fluvială, în condițiile în care peste 95% din navele programate să ajungă anul trecut în județ și-au anulat sosirile, pe fondul crizei sanitare. 

viewscnt
Afla mai multe despre
delta
turism