Două noi piramide egiptene au fost deschise publicului pentru prima dată din 1965

Două noi piramide egiptene au fost deschise publicului pentru prima dată din 1965
scris 14 iul 2019

Autoritățile egiptene au permis, sâmbătă, accesul turiștilor în două piramide din Dahshur, în sudul orașului Cairo, și au dezvăluit o colecție de sarcofage, din care unele cu mumii în stare bună de conservare, potrivit site-ului lesoir.be, preluat de News.ro.

O piramidă construită pentru faraonul Sneferu, fondatorul celei de-a patra dinastii a faraonilor din Egipt, și o alta vecină au fost accesibile publicului pentru prima dată din 1965, a anunțat ministrul Antichităților, Khaled al-Anani.

Sarcofage au fost descoperite în timpul săpăturilor arheologice la Dahshur, a mai afirmat ministrul.

"Mai multe sarcofage în piatră, argilă și lemn au fost descoperite, unele conținând mumii în stare bună", a spus el.

Williams, despre victoria lui Halep: \ CITEȘTE ȘI Williams, despre victoria lui Halep: "Jos pălăria!" John McEnroe: "Cel mai bun retur pe care l-am văzut vreodată"

În situl de la Dahshur, la o oră distanță de Cairo, pe râul Nil, sunt mai multe piramide.

Un vechi zid, lung de 60 de metri, la sud de o altă piramidă, cea a faraonului Amenemhat II, a fost de asemenea deschis, potrivit ministrului.

Nu departe, săpăturile au scos la iveală măști funerare și unelte pentru tăierea pietrei, datând din anii 750 - 332 înainte de Hristos.

De mai mulți ani, autoritățile egiptene anunță regulat descoperiri arheologice cu scopul, între altele, de a relansa turismul, afectat de instabilitatea politică și atentate în țară, după revoluția din 2011. Sectorul a cunoscut o relativă ameliorare în 2018. 

viewscnt

Informaţiile publicate de Profit.ro pot fi preluate doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea în lead a sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Afla mai multe despre
piramide
egipt
cairo