FOTO ANAF scoate la vânzare un hotel din Poiana Brașov deținut de fiul omului de afaceri Ioan Neculaie

FOTO ANAF scoate la vânzare un hotel din Poiana Brașov deținut de fiul omului de afaceri Ioan Neculaie
Marius Oncu
Marius Oncu
scris 23 aug 2019

ANAF va scoate la licitație hotelul Piatra Mare, din Poiana Brașov, prețul de pornire fiind de 38,56 milioane lei (8,2 milioane euro) fără TVA. Hotelul este deținut de Alexandru Neculaie, fiul omului de afaceri Ioan Neculaie. Firma care operează hotelul este executată acum inclusiv pentru datorii ale SC Fotbal Club Brașov, clubul patronat înainte de intrarea în faliment de Ioan Neculaie.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Maratonul de Educație Financiară

Înainte de a fi prezentată aici, informația a fost anunțată cu mult înainte pe Profit Insider

Ce vinde Fiscul

  • clădire „Hotel Piatra Mare” cu suprafață construită totală de 3.809 mp și suprafață desfașurată de 15.905 mp din care:
    • (construcție inițială S+P+9) cu suprafață construită de 2.152 mp și suprafață desfașurată de 9.879 mp
    • extindere (D+P+M1+M2) cu suprafata construita de 1.657 mp. si suprafata desfasurata de 6.026 mp
  • teren intravilan aferent, după cum urmează: 2.497 mp, 262 mp, 627 mp, 32 mp, 866 mp, 2.690 mp, 143 mp, 3.461 mp și 862 mp.
Agenție de turism: Aflați în concediu, românii își rezervă deja vacanțele pentru Revelionul 2020 CITEȘTE ȘI Agenție de turism: Aflați în concediu, românii își rezervă deja vacanțele pentru Revelionul 2020

Construcția și loturile de teren intravilan constituie un trup compact, în suprafața totală de 11.440 mp, cu o valoare totală evaluată de 38,56 milioane lei.

Asupra imobilului au drepturi mai mulți creditori

  • ANAF - pentru un contract de ipotecă imobiliară pentru obligațiile SC Fotbal Club Brașov
  • Banca Comerciala Carpatica
  • SC Grup Oligopol

FOTO ANAF scoate la vânzare un hotel din Poiana Brașov deținut de fiul omului de afaceri Ioan Neculaie

Potrivit publicației locale BizBrasov, compania Grup Oligopol, a omului de afaceri Ioan Olaru, a câștigat anul trecut un proces de 14 ani cu omul de afaceri Ioan Neculaie. Oligopol a acuzat că mai multe structuri ale hotelului Piatra Mare, sala de fitness, piscina și sala de conferințe, au fost construite pe teren aparținând companiei.

Potrivit aceleiași publicații, la finele lui 2017, Prescon Piatra Mare, societatea care operează hotelul, a decis să achiziționeze o creanță de 15 milioane de lei deținută de Banca Comercială Carpatica la compania brașoveană Roman SA. Achiziția a fost negociată cu conducerea băncii la 10 milioane de lei.

Programul ”Litoralul pentru toți” începe cel mai târziu la început de septembrie. Prețuri cu până la 70% mai mici CITEȘTE ȘI Programul ”Litoralul pentru toți” începe cel mai târziu la început de septembrie. Prețuri cu până la 70% mai mici

Fotbal Club Brașov, patronat de omul de afaceri Ioan Niculaie, a intrat în faliment în 2017, cu datorii către bugetul de stat. Potrivit News.ro, FC Brasov avea, la momentul falimentului, datorii de peste 10 milioane de euro, aproximativ 5 milioane de euro fiind impozite neplătite la Fisc.

Prescon Piatra Mare a avut anul trecut afaceri de 11,2 milioane de lei și un profit net de aproape 500.000 de lei. Societatea avea datorii către stat de 4,53 milioane de lei în martie 2019, însă până la finele lunii iunie acestea au fost diminuate la 3 milioane de lei.

viewscnt
Afla mai multe despre
anaf
hotel piatra mare
alexandru neculaie
ioan neculaie
poiana brasov
licitatie
banca comerciala carpatica