FOTO Plajă terapeutică pentru persoanele cu dizabilități, amenajată în stațiunea Mamaia

FOTO Plajă terapeutică pentru persoanele cu dizabilități, amenajată în stațiunea Mamaia
scris 5 iul 2018

Centrul Psihologic „Marea Neagră” a inaugurat o plajă terapeutică situată în statiunea Mamaia, aceasta fiind destinată tuturor categoriilor de persoane cu dizabilități. Zona se află în centrul stațiunii, în zona Cazino, și are o suprafață de 2.000 de metri pătrați, investiția fiind de 45.000 de euro.

Potrivit unui comunicat al Centrul Psihologic „Marea Neagră”, plaja terapeutică se adresează celor cinci simțuri umane care astfel sunt stimulate în mod direct, scrie News.ro.

“Nu este doar o simplă plajă amenajată, este o adevărată creație artistică. Întregul concept reprezintă o poveste desenată pe nisip la țărm de mare. Toate elementele au fost astfel îmbinate încât fiecare persoană sosită aici să simtă bucurie și liniște”,  a declarat psihologul Adrian Gemănaru, inițiatorul proiectului.

Proprietarul Paralela 45 acuză Ministerul Turismului și primarii stațiunilor de pe litoral: Ieșim la luptă cu mâinile goale în concurența cu litoralul turcesc și cel bulgăresc CITEȘTE ȘI Proprietarul Paralela 45 acuză Ministerul Turismului și primarii stațiunilor de pe litoral: Ieșim la luptă cu mâinile goale în concurența cu litoralul turcesc și cel bulgăresc

Pe plajă a fost amenajată o plajă a aromelor, fiecare persoană are posibilitatea să ghicească peste 20 de mirosuri și esențe, printre care migdale, portocale, lămâie, unt, mentă. De asemenea, există și un instrument muzical din bambus, cu o suprafață de peste 20 mp, iar copiii își pot crea propriile melodii prin lovirea bețelor de bambus. 

Alte puncte de atracție sunt cele două panouri verticale de sticlă, care pot fi pictate de 16 copii în același timp, prin diferite metode, cu pensula, buretele sau cu degetele, și un atelier de olărit

Totodată, pe plajă a fost instalat și un cort de unde pot fi auzite tobele africane, din cadrul atelierului de terapie prin muzică, iar pentru relaxarea turiștilor în prima parte a sectorului de plajă a fost amenajată în nisip o grădină cu o mulțime de plante specifice zonei de nisip și plajă.

Pentru a facilita accesul persoanelor aflate în scaun rulant a fost instalată direct pe nisip prima rampă de acces pe plajă din România special construită pentru scaunele rulante.

FOTO Plajă terapeutică pentru persoanele cu dizabilități, amenajată în stațiunea Mamaia

Un punct de atracție este reprezentat de pontonul plutitor instalat la malul mării.

Accesul pe tot sectorulde plajă și participarea la ateliere sunt gratuite.

Plaja este amenajată în centrul stațiunii Mamaia, în zona Cazino, iar investiția se ridică la 45.000 de euro, fonduri private.

viewscnt
Afla mai multe despre
plaja
marea neagra
constanta
dizabilitati