FOTO Platforma germană de booking GetYourGuide este cel mai nou unicorn european

FOTO Platforma germană de booking GetYourGuide este cel mai nou unicorn european
scris 3 iun 2019

Platforma germană de booking GetYourGuide a devenit cel mai nou “unicorn” din Europa, după ce a atras aproape 500 de milioane de dolari într-una din cele mai mari runde de finanțare de până acum pentru un start-up european.

Compania, fondată în 2009 de patru tineri antreprenori, a încheiat recent o rundă de finanțare de tip Seria E în valoare de 484 milioane de dolari, obținând o evaluare de peste 1 miliard de dolari.

Este cea mai mare finanțare acordată până în prezent unei companii din zona “experiențelor de călătorie” și una dintre cele mai mari pentru un start-up european. Conglomeratul nipon SoftBank a condus runda de finanțare, cu o investiție de 100 milioane de dolari, lista celorlalți participanți incluzând Temasek, Lakestar, Korelya Capital și Heartcore Capital (fostă Sunstone Capital).

FOTO Christian Tour a lansat chartere pe Tunisia pentru familiștii cărora Antalya li se pare prea scumpă CITEȘTE ȘI FOTO Christian Tour a lansat chartere pe Tunisia pentru familiștii cărora Antalya li se pare prea scumpă

SoftBank a mai investit anterior în startup-ul german Auto1, lider european pe piața online de vânzări și achiziționări auto rulate, precum și în furnizorul de servicii pentru plăți electronice Wirecard, ambele cu activități și în România.

GetYourGuide, cu sediul la Berlin, este un agregator de oferte de călătorie, tururi ghidate și bilete la evenimente și atracții din întreaga lume. Platforma colaborează cu agenții de turism și ghizi locali profesioniști.

Compania a vândut până în prezent 25 milioane de bilete pentru sejururi și atracții turistice, inclusiv pentru activitățile promovate sub brandul propriu GetYourGuide Originals.

FOTO Platforma germană de booking GetYourGuide este cel mai nou unicorn european

Fondatorii GetYourGuide: Tao Tao, Martin Sieber, Johannes Reck și Tobias Rein

GetYourGuide este a cincea companie europeană care atinge statutul de “unicorn” de la începutul anului, după startup-urile N26 (Germania), Doctolib (Franța), Checkout.com (Marea Britanie) și OCSiAl (Luxemburg), potrivit datelor CB Insights.

În total, 46 de noi companii, majoritatea din SUA și China, s-au alăturat clubului exclusivist, rezervat companiilor private evaluate la cel puțin 1 miliard de dolari.

Clubul a rămas însă fără unul dintre cei mai importanți membri, după ce Uber Technologies, care a ocupat mulți ani primul loc în ierarhia celor mai valoroși unicorni, s-a listat pe bursa de la New York, la o evaluare de peste 82 miliarde de dolari.

Fintech-ul chinez AntFinancial, evaluat la 150 miliarde de dolari, este în prezent cel mai valoros unicorn, urmat de companiile ByteDance (75 miliarde dolari) și Didi Chuxing (56 miliarde dolari), de asemenea din China. Printre companiile din Top 10 se află și Airbnb (29,3 miliarde dolari), SpaceX (18,5 miliarde dolari), Epic Games (15 miliarde dolari) și Grab (14 miliarde dolari).

Profit.ro a relatat, recent, că UiPath, start-up fondat de românii Daniel Dines și Marius Târcă, este aproape să își ridice evaluarea la peste 10 miliarde de dolari, performanță care ar plasa compania în rândul primilor 20 cei mai valoroși unicorni din lume.

viewscnt
Afla mai multe despre
getyourguide
unicorn
startup
finantare
softbank
investitii
platforma booking
rezervari vacante
bilete online