FOTO Sacha Dragic, fondatorul Superbet, deschide un hotel la Porțile de Fier

FOTO Sacha Dragic, fondatorul Superbet, deschide un hotel la Porțile de Fier
scris 22 iun 2022

Grupul hotelier francez Accor a semnat un nou acord de franciză pentru deschiderea unui hotel Mercure, acum lângă Porțile de Fier, pe malul Dunării. Hotelul va fi operat de Sacha Dragic, fondatorul Superbet, și va fi lansat pe piață în al treilea trimestru al anului 2023, după renovare.

Dragic intră astfel și pe piața hotelieră, având în acest moment un portofoliu diversificat de investiții - Vezi mai jos

Mercure Porțile de Fier Riviera Hotel & Resort va avea 70 de camere și o sală de conferințe de 250 metri pătrați.

DECIZIE Majorarea impozitului la clădirile nerezidențiale - posibilă doar cu informarea proprietarilor privind actualizarea valorii clădirilor, la fiecare 5 ani CITEȘTE ȘI DECIZIE Majorarea impozitului la clădirile nerezidențiale - posibilă doar cu informarea proprietarilor privind actualizarea valorii clădirilor, la fiecare 5 ani

Noul hotel va fi amplasat pe Calea Timișoarei nr 16, Gura Văii, Drobeta Turnu-Severin România. Gura Văii, parte a municipiului Drobeta Turnu-Severin, este situat pe malul stâng al Dunării, în apropierea graniței cu Serbia, chiar în mijlocul parcului natural Porțile de Fier. 

FOTO Sacha Dragic, fondatorul Superbet, deschide un hotel la Porțile de Fier


"În calitate de antreprenori și investitori în județul Mehedinți, am fost întotdeauna mari susținători ai potențialului turistic al acestuia. Sunt atât de multe experiențe valoroase pe care le putem oferi turiștilor din România și din străinătate și atât de multe oportunități neexploatate atunci când vine vorba de promovarea destinației noastre”,  a afirmat Sacha Dragic investitor principal și partener al proiectului.

Accor este un grup hotelier, lider mondial în domeniul ospitalității augmentate ce cuprinde peste 5.300 de hoteluri și 10.000 de restaurante și baruri din 110 țări

Grupul Superbet, fondat de Sacha Dragic, a depășit valoarea de 2,5 miliarde de euro. În 2019, americanii de la Blackstone, unul dintre cele mai mari fonduri de private equity din lume, a devenit acționar minoritar în Superbet, iar în 2021 a marcat cea mai mare tranzacție făcută de o companie românească în afara țării – achiziția celui de-al treilea jucător din piața belgiană de betting&gaming.

Dragic deține în acest moment un portofoliu diversificat de investiții - în servicii financiare (pachete minoritare în fondul Mozaik Investments și în Certinvest), dar și în firme listate la BVB, precum Holde Agri. De asemenea, Dragic mai controlează și D Moonshots, un fond de investiții de risc (Venture Capital) directe și indirecte.

În octombrie 2021, a anunțat lansarea unui nou proiect de investiții și în sectorul logistic alături de antreprenorul Ionuț Dumitrescu, fondatorul Element Industrial. Investiția va depăși 45 de milioane de euro în patru ani și va fi făcută prin D Craig Real Estate (divizia imobiliară a D Craig  Holding) al cărei CEO și partener este Anca Damour. 

La începutul anului a anunțat și intrarea pe piața de capital.

viewscnt
Afla mai multe despre
mercure
hotel