FOTO Un nou hotel Radisson Blu în România, investiție prin vehiculul lui Horia Ciorcilă

FOTO Un nou hotel Radisson Blu în România, investiție prin vehiculul lui Horia Ciorcilă
scris 11 iul 2022

Radisson Hotel Group a deschis Radisson Blu Hotel Cluj-Napoca, o investiție realizată de compania locală Winners Park Invest, care a transformat fostul Hotel Sport de lângă Cluj Arena în primul hotel de cinci stele sub acest brand din regiunea Transilvaniei.

Situat în partea central-vestică a orașului, Hotelul Radisson Blu Cluj a trecut printr-un proces de renovare extins, care a durat doi ani.

Thassos și Halkidiki se „îneacă” în turiști. Mulți sunt români CITEȘTE ȘI Thassos și Halkidiki se „îneacă” în turiști. Mulți sunt români

Hotelul are 149 de camere și apartamente, cărora li se adaugă un restaurant, sală de fitness, săli de conferință și o sală de recepție.

FOTO Un nou hotel Radisson Blu în România, investiție prin vehiculul lui Horia Ciorcilă

Winners Park Invest a cumpărat în toamna anului 2018, de la SIF Moldova, hotelul Sport din Cluj, într-o tranzacție care s-a ridicat la 3,6 milioane de euro.

În 2020, Profit.ro anunțat că o sumă totală de 14 milioane euro a fost contractată, în cuantum egal, de la Banca Transilvania și CEC Bank pentru construcția hotelului Radisson Blu Hotel din Cluj-Napoca.

Winners Park Invest este o firmă înregistrată la Cluj-Napoca în 2018 și deținută de Castorius Limited, vehicul de investiții înregistrat în Cipru și indicat în spațiul public ca fiind vehiculul prin care Horia Ciorcilă, președinte al Băncii Transilvania, își administrează deținerea la bancă.

Radisson deține 9 branduri hoteliere diferite și un portofoliu de peste 1.600 de hoteluri în 120 de țări. Portofoliul include brandurile Radisson Collection, Radisson Blu, Radisson, Radisson RED, Radisson Individuals, Park Plaza, Park Inn by Radisson, Country Inn & Suites by Radisson și Prizeotel.

La acest moment, Radisson Hotel Group este prezent în România cu două mărci, Radisson Blu și Park Inn by Radisson, ambele în București, dar planul este să se extindă și în alte orașe, cu două noi hoteluri în 2022, la Brașov și Cluj-Napoca - deja inaugurat, și unul la Timișoara, în 2023.

viewscnt
Afla mai multe despre
radisson blu cluj-napoca
hotel