Grevă generală în tot sectorul public din Grecia, joi. MAE avertizează românii cu bilete de avion să verifice situația din aeroporturi

Grevă generală în tot sectorul public din Grecia, joi. MAE avertizează românii cu bilete de avion să verifice situația din aeroporturi
Profit.ro
Profit.ro
scris 20 sep 2023

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) informează cetățenii români care se află, tranzitează sau intenționează să călătorească în Grecia că joi, 21 septembrie 2023, sindicatele au anunțat o grevă generală în sectorul public, ca protest față de noul plan legislativ în domeniul muncii.

Urmărește-ne și pe Google News

Potrivit MAE, conform anunțurilor sindicatelor, vor fi afectate activitatea aeroportuară (ca urmare a participării controlorilor de zbor la grevă) și transportul public (autobuze, troleibuze), care va funcționa doar în intervalul orar 09:00-21:00.

De asemenea, sunt anunțate demonstrații de protest în capitala Atena și în orașele Salonic, Patras, Chania.

Pentru detalii legate de eventuale anulări ale zborurilor din data de 21 septembrie 2023 operate pe aeroporturile din R. Elenă, se recomandă cetățenilor români să contacteze companiile de zbor și agențiile de turism.

Coaliția pentru Dezvoltarea României: Măsuri arbitrare, decise din scurt, sunt între cauzele crizei actuale: deficit excesiv, pe punctul de a pierde sume importante din fondurile europene / CITEȘTE ȘI Coaliția pentru Dezvoltarea României: Măsuri arbitrare, decise din scurt, sunt între cauzele crizei actuale: deficit excesiv, pe punctul de a pierde sume importante din fondurile europene /

Cetățenii români pot solicita asistență consulară la numerele de telefon ale Ambasadei României la Atena: +302106728875 și Consulatului General al României de la Salonic: +302310340088, apelurile fiind redirecționate către Centrul de Contact și Suport al Cetățenilor Români din Străinătate (CCSCRS) și preluate de către operatorii Call Center, în regim de permanență.

De asemenea, cetățenii români care se confruntă cu o situație dificilă, specială, cu un caracter de urgență, au la dispoziție și telefonul de permanență al misiunii diplomatice a României în Republica Elenă: +306978996222 și Consulatului General al României de la Salonic: +306946049076.

Ministerul Afacerilor Externe  recomandă consultarea paginilor de Internet https://atena.mae.ro, http://salonic.mae.ro, www.mae.ro și reamintește faptul că cetățenii români care călătoresc în străinătate au la dispoziție aplicația „Călătorește în siguranță" (http://www.mae.ro/app_cs), care oferă informații și sfaturi de călătorie.

viewscnt
Afla mai multe despre
grev[ generala grecia
avertizare de calatorie
aeroport blocat