Hotelier din Predeal: Anul trecut vândusem din vară pachetele de Crăciun și Revelion. Acum mai am jumătate din locuri libere chiar dacă am redus tarifele cu 50%

Hotelier din Predeal: Anul trecut vândusem din vară pachetele de Crăciun și Revelion. Acum mai am jumătate din locuri libere chiar dacă am redus tarifele cu 50%
Liviu Iancu
Liviu Iancu
scris 22 nov 2020

Eden Grand Resort din Predeal avea, anul trecut, toate locurile pentru Crăciun și Revelion rezervate și cu avansuri plătite încă din vară, dar acum situația s-a schimbat radical, pentru că doar jumătate din camere sunt antamate pentru Sărbătorile de iarnă, iar reducerile de 30% nu reușesc să stimuleze vânzările, spune pentru Profit.ro Marius Ionuță, administratorul resortului.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

"Anul trecut, toate locurile pentru Crăciun se vânduseră de la 15 iunie, iar cele pentru Revelion, cel târziu până la finalul lunii iulie. Toate erau vândute și cu avans încasat de 50% sau plătite integral", spune administratorul resortului cu 200 de locuri.

Pachetele și de Crăciun și de Revelion includeau 3 nopți all inclusive, plus bonus 2 nopți de cazare cu mic dejun.  În medie, Crăciunul costa anul trecut 250 de euro de persoană, iar Revelionul 450 de euro de persoană.

Anul acesta, ritmul rezervărilor este foarte timid. "Până la 1 octombrie am avut rezervate doar 10 camere. Din ultimele tendințe, rezervările pentru weekend se fac ori joi, ori vineri, nu se mai fac cu mult timp înainte chiar dacă le dai discount 50%. Oamenii preferă să piardă discountul și să rezerve când începe weekend-ul. Early booking-ul s-a transformat într-un last minute fără reducere", afirmă antreprenorul.

Restricțiile din turism și teama de infectare au tăiat rezervările pentru Revelion la jumătate. \ CITEȘTE ȘI Restricțiile din turism și teama de infectare au tăiat rezervările pentru Revelion la jumătate. "Ne va mulțumi Guvernul Bulgariei!"

În acest moment, doar 50% din camere sunt rezervate pentru Crăciun și Revelion, iar în încercarea de a-l umple mai repede, administratorul a redus tarifele cu 30%, dar nici așa nu se înghesuie lumea.

"Cred că o să ajungem să vindem camerele după 15-20 decembrie la tariful întreg, pentru că degeaba dau discounturi, că oamenii tot nu vor să cumpere cu o lună înainte, deși le-am spus că, în caz de lockdown sau dacă se infectează cu COVID, le dau banii înapoi. Dacă nu vând restul de camere până pe 10 decembrie, termin cu reducerile", a precizat Ioniță.

El mai arată că dacă hotelierii nu vor fi lăsați să organizeze petreceri, speră măcar ca în perioada Sărbătorilor să poată organiza seri de restaurant normale, cu distanțare între mese.
 

viewscnt
Afla mai multe despre
hotel
eden
predeal
revelion
craciun