Hotelierii thailandezi solicită chartere directe între România și Thailanda

Hotelierii thailandezi solicită chartere directe între România și Thailanda
Profit.ro
Profit.ro
scris 28 mar 2018

Hotelierii thailandezi spun că touroperatorii din România poartă discuții pentru introducerea unor chartere directe între România și Thailanda. Numărul turiștilor români care vin în vacanță în Phuket a crescut de câteva ori în ultimii ani, iar introducerea unor chartere directe între București și Phuket ar ieftini pachetele turistice și ar scurta drumul cu câteva ore, a declarat, pentru News.ro, directorul de vânzări al resortului Hyatt Regency din Phuket, Angelica Aliberti.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

”Am discutat cu touroperatori din România, cei mai mulți turiști români vin în vacanță în Thailanda făcând escală la Doha, Qatar. Înțeleg că se discută deja posibilitatea introducerii unor chartere directe între București și Phuket. Însă negocierile sunt în stadiu incipient. Ar fi mare nevoie de ele, ar aduce și mai mulți turiști români în insulă”, a declarat Angelica Aliberti, pentru News.ro.

Ea spune că, pentru turiștii români, charterele directe ar aduce două mari avantaje: pachetul turistic ar fi mai ieftin, iar drumul ar fi mult mai scurt, de numai 11-12 ore, de la 15-16 ore cât durează în prezent, luând în calcul că escala are acum câteva ore, iar zborul de legătură poate întârzia.

Potențial inutil: Doar un sfert dintre \ CITEȘTE ȘI Potențial inutil: Doar un sfert dintre "turiștii" care se cazează anual în hotelurile românești vin efectiv pentru vacanțe

”Până anul trecut, noi am primit anual în jur de 250 de turiști români. În octombrie, am demarat o colaborare directă cu Eturia, unul din cei mai mari touroperatori din România, și a existat o creștere sesizabilă, astfel că din octombrie și până acum ne-au vizitat circa 850 de turiști români”, a menționat ea.

Cele mai aglomerate luni sunt decembrie, ianuarie și februarie, când e vârf de sezon.

”Phuket este o insulă multifuncțională. Are 27 de plaje și este potrivită atât cuplurilor tinere, cât și familiilor și celor mai în vârstă. Insulă oferă foarte multe activități, de la cele privind sporturile acvatice, cât și culturale, dar și care țin de tradiție. Acoperă solicitările turiștilor care vin aici în vacanță”, mai spune ea.

Aceasta afirmă că insula este foarte sigură, iar pentru autorități siguranța turiștilor este o prioritate.

”Insula Phuket trăiește din turism și din activitățile adiacente. Astfel că autoritățile au tot interesul să o păstreze ca destinație sigură pentru turiști și să aibă grijă de aceștia. Singura problemă ar fi cu scuterele, sunt des întâlnite pe străzi, acestea circulă destul de repede, astfel că turiștii trebuie să fie atenți”, a precizat ea.

Iar turiștilor care străbat mii de kilometri să ajungă în celebra destinație exotică le recomandă să viziteze și alte insule din apropiere, dar și capitala, Bangkok, ce se află la doar o oră distanță cu avionul.

”Dacă tot au parcurs o distanță de câteva mii de kilometri să ajungă aici, noi le recomandăm să experimenteze și două-trei zile în Bangkok, un oraș care se dezvoltă continuu și unde cererea e foarte puternică. În plus, sunt multe insule din zonă ce pot fi vizitate, din Phuket se fac excursii de o zi în insulele Phi Phi, James Bond sau Similan. Pot face totodată diving, skijet, snorkeling sau parasailing”, afirmă Aliberti.

Hotelul Hyatt Regency din Phuket a primit anul trecut 130.000 de turiști, cei mai mulți din China (14.000), Australia (8.000), Coreea de Sud (6.500), Germania (3.000) și Regatul Unit (2.500).

Anul trecut, hotelul din Phuket a avut un grad mediu de ocupare de 84%.

Ministerul Turismului și Sporturilor din Thailanda estima recent că țara va fi vizitată anul acesta de 37-38 de milioane de turiști, în creștere față de 2017, când s-au înregistrat 35 de milioane de vizitatori.

viewscnt
Afla mai multe despre
thailanda
chartere