Ministru: Am văzut ce înseamnă România turistică, ce dezastru poate să rămână după turiștii iresponsabili după o singură zi, de 1 Mai

Ministru: Am văzut ce înseamnă România turistică, ce dezastru poate să rămână după turiștii iresponsabili după o singură zi, de 1 Mai
Profit.ro
Profit.ro
scris 3 mai 2022

Ministrul Mediului Tanczos Barna a declarat că a văzut ce înseamnă România turistică, ce dezastru poate să rămână după turiștii iresponsabili după ziua de 1 Mai, adăugând că, din păcate, sunt cetățeni, turiști sau nu, iresponsabili, care nu țin cont nici de regulile bunului simț, nici de lege, nici de lucrurile învățate acasă în cei 7 ani și abandonează deșeuri peste tot, în cursurile de apă, pe malul mării, în zonele de plajă.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Maratonul de Educație Financiară

Ministrul Mediului, Tanczos Barna, a declarat la lansarea Campaniei naționale „Un' Doi Trei”, că prin derularea acesteia autoritățile își propun să transforme România într-o țară curată.

VIDEO Contractul Romgaz cu ExxonMobil pentru gazele din Marea Neagră, tranzacția cea mai importantă din istoria companiei românești, a fost semnat CITEȘTE ȘI VIDEO Contractul Romgaz cu ExxonMobil pentru gazele din Marea Neagră, tranzacția cea mai importantă din istoria companiei românești, a fost semnat

„Lansăm încă o campanie prin care ne propunem să transformăm România într-o țară curată, o campanie care vine în sprijinul Ministerului Mediului, care vine de jos, de la nivelul acelor entități care sunt responsabile de implementarea obligațiilor producătorilor care pun pe piață ambalaje”, a spus Tanczos Barna, conform News.ro.

Acesta a subliniat că o astfel de campanie este necesară mai ales în condițiile în care românii nu au grijă de mediul înconjurător și aruncă deșeuri în zonele turistice.

„Am văzut ce înseamnă România turistică, ce dezastru poate să rămână după turiștii iresponsabili după o singură zi de activitate turistică, după ziua de 1 Mai. Am văzut câte tone de deșeuri au fost lăsate în urmă, abandonate, de oameni iresponsabili exact în locațiile unde, peste o lună, colegii noștri implicați în proiectul "Curățăm România" fac eforturi deosebite să schimbe fața acestei țări. Din păcate, avem cetățeni, turiști sau nu, iresponsabili, care nu țin cont nici de regulile bunului simț, nici de lege, nici de lucrurile învățate acasă în cei 7 ani și abandonează deșeuri peste tot, în cursurile de apă, pe malul mării, în zonele de plajă, în zonele în care nu are ce căuta niciun deșeu”, a menționat ministrul Mediului.

Tanczos: Orice campanie care vine de jos în sus, de sortare, de colectare selectivă, este bineventă și va fi susținută de Ministerul Mediului

Tanczos Barna a arătat că, dincolo de aceste aspecte de abandon al deșeurilor, este și provocarea colectării selective.

„Îi felicit pe cei care lansează Campania "Un' Doi Trei" prin care atragem atenția asupra comportamentului fiecărui cetățean acasă, în bucătărie, în casă, unde trebuie să facem sortarea deșeurilor în funcție de material, de proveniență. Efortul pe care îl depunem noi, în familie, zi de zi, se materializează într-o presiune mai mică la nivelul depozitării în gropi autorizate, se manifestă într-o eficiență mai mare în economia circulară, în procente care înseamnă obligațiile României stabilite la nivel european”, a explicat Tanczos.

Acesta a menționat că orice campanie care vine de jos în sus, de sortare, de colectare selectivă, este bineventă și va fi susținută de Ministerul Mediului.

„Am lansat acum o lună campania "Curățăm România" care are rezultate notabile și s-au colectat peste 500.000 de kg de deșeuri. Am avut peste 1500 de acțiuni de ecologizare”, a explicat Tanczos Barna.

Campania „Un' Doi Trei” este derulată de Asociația OIREP ambalaje, cu sprijinul MMAP și are ca scop educarea cetățenilor și informarea acestora cu privire la importanța colectării separate a deșeurilor de ambalaje la sursă.

viewscnt
Afla mai multe despre
ministrul mediului
tanczos barna
turisti