Ministrul Turismului obligă toate hotelurile și pensiunile să afișeze frunza Elenei Udrea pe post de brand de țară. "Stă degeaba!"

Ministrul Turismului obligă toate hotelurile și pensiunile să afișeze frunza Elenei Udrea pe post de brand de țară. "Stă degeaba!"
Profit.ro
Profit.ro
scris 20 apr 2022

Ministrul Turismului, Constantin Daniel Cadariu, afirmă că brandul de țară - frunza - este în continuare în vigoare, însă "nu este folosit aproape deloc". Brandul stabilit pe vremea când Elena Udrea era ministru al Turismului a costat 30 de milioane de euro.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
27 mai - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, CEC Bank, Sphera, Teraplast

"Este în vigoare. S-au cheltuit acum 10-12 ani 30 de milioane de euro, bani europeni. Este în proprietatea ministerului, stă nefolosit de atunci. (..) Nu e folosit aproape deloc”, a declarat ministrul Turismului, Constantin Daniel Cadariu la TVR.

VIDEO&FOTO Contor de gaze, inaugurat cu preoți, pâine și sare. \ CITEȘTE ȘI VIDEO&FOTO Contor de gaze, inaugurat cu preoți, pâine și sare. "S-a scris istorie!"

El a precizat că a decis constituirea unui Consiliu de Brand Turistic Național care să dea soluții în sensul refolosirii brandului, dar și pentru propune soluții rapide privind folosirea resurselor din buget pentru marketing și promovare turistică, până la înființarea Organizațiilor de Management al Destinațiilor (OMD-uri) prin PNRR, scrie News.ro.

Constantin Daniel Cadariu a precizat că a emis un ordin de ministru prin care toate cele 18.300 de unități turistice clasificate de Minister să afișeze brandul de țară, iar în prezent este în pregătire un al doilea ordin, care stabilește unde va fi acest logo amplasat și ce dimensiuni trebuie să aibă

El a spus că discută cu aeroporturile pentru a afișa brandul de țară al României.

Ministrul a adăugat că "speră” ca România să atragă anul acesta 1,5 milioane de turiști străini.

Profit.ro relata anterior că Guvernul se gândește să schimbe brandul turistic al României, urmând să înlocuiască celebra frunză a Elenei Udrea cu o oaie.

viewscnt
Afla mai multe despre
ministrul turismului
frunza
hoteluri