Murad: Ca să scoți un aviz de la primărie trebuie să ai noroc să nu fie primarul arestat

Murad: Ca să scoți un aviz de la primărie trebuie să ai noroc să nu fie primarul arestat
scris 16 nov 2015

Ca să scoți un aviz de la primărie, înainte de a te lovi de birocrație, trebuie să ai norocul ca primarul să nu fie arestat sau cercetat de DNA, a spus luni într-o conferință de presă Mohammad Murad, unul dintre cei mai mari proprietari de hoteluri din România.

"Cea mai mare problemă care există în România e birocrația. Ca să scot un aviz de la primărie trebuie să ai noroc, în primul rând, să nu fie primarul arestat sau cercetat de DNA. Acum sunt puțini care nu sunt arestați sau cercetați. Și dacă nu este arestat, măcar are un dosar", a afirmat omul de afaceri.

Acesta a adăugat că grupul pe care îl conduce are foarte multe dosare cu autorizații care așteaptă de peste un an la Primăria Constanța.

Murad a făcut declarațiile într-o conferință la care reprezentanții patronatelor din domeniu au spus că mai mult de 70% dintre cele 20.000 de restaurante și cluburi din România nu au avize ISU, iar dintre cele 1.400 de hoteluri doar 20% nu au aceste autorizații, și au solicitat autorităților un răgaz de șase luni pentru obținerea avizelor.

"Nu doar cluburile, restaurantele sau școlile nu au avize ISU, ci și foarte multe ministere. Cum facem? Trebuie să găsim o soluție, și prima este să vedem dacă se poate respecta legea. Dintr-un număr de 100% o să rămână funcționale 80-90%, iar dacă mâine aplicăm legea așa cum este acum, trebuie să se închidă un număr foarte mare, cel puțin jumătate", a mai spus el.

În urma incendiului care a avut loc în clubul bucureștean Colectiv în urmă cu două săptămâni și-au pierdut viața 56 de persoane, iar alte peste 100 sunt încă internate în spitale din București sau străinătate. După incendiu autoritățile au controlat mai multe cluburi din București, unora dintre ele retrăgându-le avizul de funcționare pentru că nu au avize ISU. Proprietarii altor cluburi au decis să le închidă singuri până la obținerea avizelor.
 

viewscnt
Afla mai multe despre
murad
avize
primarii