Murad se teme ca noul guvern să nu anuleze facilitățile pentru turism. "Ne așteaptă un viitor noros."

Murad se teme ca noul guvern să nu anuleze facilitățile pentru turism. "Ne așteaptă un viitor noros."
scris 13 nov 2019

Mohammad Murad, cel mai mare hotelier din România și președintele Federației Patronatelor din Turismul Românesc, se teme că facilitățile cerute de multă vreme de către patronate, precum scăderea TVA, impozit specific și vouchere de vacanță, dar obținute în ultima guvernare a PSD, să nu fie anulate de actualul guvern liberal. Omul de afaceri se plânge că noul program de guvernare, care acordă doar o singură pagină turismului, nu ia în seamă acest domeniu.

Contorul inteligent – soluția pentru reducerea costurilor cu electricitatea și scăderea cazurilor de întreruperi în alimentarea cu energie electrică CITEȘTE ȘI Contorul inteligent – soluția pentru reducerea costurilor cu electricitatea și scăderea cazurilor de întreruperi în alimentarea cu energie electrică

"Programul de guvernare al PNL conține doar o pagină legată de turism, și aceea evazivă. Lipsa de importanță acordată turismului și celor 200.000 de oameni care lucrează în acest domeniu reiese și din faptul că s-a desființat Ministerul Turismului și nu că știm ce va fi în locul lui. Toate acestea ne arată că turismul va avea un viitor noros", a declarat Murad pentru Profit.ro.

El spune că tot ce a obținut mediul privat de la fostul Guvern privind legislația turismului românesc este în pericol să se piardă, având în vedere că acest actual guvern, nou instalat, nu a prevăzut în programul său de guvernare mai nimic privitor la turism.

Încă din anii 2000 - a explicat Murad - patronatele din turism le-au solicitat tuturor guvernelor care s-au succedat intrarea într-o normalitate europeană: TVA redus pentru turism, vouchere de vacanță, impozitul specific.

EXCLUSIV Murad vinde din nou, după 10 ani. Hotelul în care a adus pentru prima dată pe Litoral bufetul suedez este preluat de proprietarul Hilton din capitala Moldovei CITEȘTE ȘI EXCLUSIV Murad vinde din nou, după 10 ani. Hotelul în care a adus pentru prima dată pe Litoral bufetul suedez este preluat de proprietarul Hilton din capitala Moldovei

"Noi, ca federație, am văzut de prea multe ori cum o guvernare nouă șterge cu buretele tot ce a făcut bun guvernarea anterioară. Fiecare ar trebui să ia ce a fost bun înainte și să șteargă ce a fost rău", a mai spus omul de afaceri.

El crede că o altă greșeală făcută de actualul guvern față de investitorii din turism este că nu i-a consultat când a fost făcut programul de guvernare și când s-a decis să se desființeze ministerul, cu toate că - spune el - nimeni nu știe problemele turismului românesc mai bine decât patronatele.

"Dacă actuala putere consideră că vom fi în continuare tăcuți, eliminând facilitățile obținute după multe bătălii cu PSD, se înșală. Vom apăra cu toate mijloacele stabilitatea legislativă de care avem nevoie cu toții. Nu vom spune mai mult, dar ne așteptăm să fim consultați. În caz contrar, comunicarea cu actuala guvernare va fi foarte dificilă, dacă nu imposibilă. Semnele nu sunt deloc bune, deocamdată", mai afirmă Murad.

viewscnt
Afla mai multe despre
murad
turism
pnl
program guvernare