Nu "scapă" nimeni: Începe lărgirea plajelor în noi stațiuni de pe litoralul românesc. Primele lucrări încep în scurt timp

Nu "scapă" nimeni: Începe lărgirea plajelor în noi stațiuni de pe litoralul românesc. Primele lucrări încep în scurt timp
Profit.ro
Profit.ro
scris 22 iun 2024

Se lărgesc plajele din stațiunile estivale Neptun și Venus, anunță Administrația Bazinală de Apă Dobrogea-Litoral (ABADL). Acestea vor avea 100 de metri și vor completa un macro-proiect de prevenire a eroziunii costiere pe care statul român îl implementează de câțiva ani cu bani europeni.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 iulie - Maraton Medika TV - Sanatatea Aparatului Urinar
30 iulie - Maraton Profit News TV: Inteligența Artificială în Economie

Plajele lărgite au reprezentat una dintre principalele nemulțumiri ale turiștilor care au ales să-și petreacă vacanța pe litoralul românesc în ultimele sezoane. Plajele au fost extinse în orașul Constanța și în zona de nord a acestuia, iar acum a venit și rândul stațiunilor din ”extremul” sudic, arată G4Media.

VIDEO Insula Capri – interzisă turiștilor din cauza lipsei apei. Haos cu feriboturi, obligate să se întoarcă CITEȘTE ȘI VIDEO Insula Capri – interzisă turiștilor din cauza lipsei apei. Haos cu feriboturi, obligate să se întoarcă

”Acest proiect răspunde nevoii urgente în ceea ce privește lipsa plajelor și eroziunea puternică din zonă”, spune ABADL.

Instituția mai anunță că lucrările vor fi efectuate secvențial pentru a diminua disconfortul în plin sezon estival: ”Fiecare celulă de plajă va fi împărțită în două secțiuni, urmând ca prima parte să fie deschisă publicului după aproximativ două săptămâni de lucru. Ulterior, se va trece la cea de-a doua jumătate a celulei. Astfel, doar zona în care se lucrează va fi închisă, permițând turiștilor să utilizeze imediat secțiunile finalizate la fiecare 2 săptămâni fiind creată o suprafață nouă de nisip. Noile suprafețe de plajă vor avea lățimi de 100 de metri plajă uscată și 280 de metri plajă submersă, asigurând o pantă lină la intrarea în apă”, anunță Apele Române.

Barcelona se pregătește să elimine închirierea apartamentelor pentru turiști CITEȘTE ȘI Barcelona se pregătește să elimine închirierea apartamentelor pentru turiști

Apele Române Constanța mai explică faptul că pentru proiectul de înnisipare sunt planificate trei celule de plajă între Neptun și Venus, pe o distanță de 2,5 km:

1. Prima celulă: între zona „10 Steaguri” și Hotel Poseidon – lucrările vor începe în câteva zile și vor dura 2 săptămâni pentru fiecare jumătate (nord și sud).
2. A doua celulă: în stațiunea Jupiter, între Hotel Poseidon și Cap Aurora.
3. Ultima celulă: între Cap Aurora și Venus.

viewscnt
Afla mai multe despre
litoral
plaje
neptun
venus