Numărul de turiști străini în România a scăzut cu peste 80%

Numărul de turiști străini în România a scăzut cu peste 80%
Profit.ro
Profit.ro
scris 17 mar 2021

Numărul de turiști străini în România a ajuns la 452.000 de persoane, în scădere cu 83% față de 2019, iar cheltuielile acestora în 2020 au ajuns la 1,179 miliarde de lei, în scădere cu 83% față de anul anterior din datele publicate de Institutul Național de Statistică (INS).

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Maratonul de Educație Financiară

În anul 2020, numărul de turiști nerezidenți cazați în structurile de cazare turistică colective a fost de 452.100, cheltuielile acestora însumând 1,179 miliarde de lei, scrie News.ro.

Învață de la traderi cu experiență prin Vestor CITEȘTE ȘI Învață de la traderi cu experiență prin Vestor

Numărul de turiști străini din 2020 a fost în scădere cu 83% față de 2019, când numărul de turiști nerezidenți cazați în structurile de cazare turistică colective a fost de 2,669 milioane, iar cheltuielile acestora au însumat 6,895 miliarde de lei.

Afacerile (inclusiv participarea la congrese, conferințe, cursuri, târguri și expoziții) au reprezentat principalul motiv al sejurului petrecut de către 63,4% dintre turiștii nerezidenți sosiți în România, în anul 2020, cheltuielile acestora reprezentând 62,2% din totalul cheltuielilor pentru acest an. 36,6% dintre turiștii nerezidenți sosiți în România, în anul 2020, au călătorit în scop particular, în principal pentru vacanțe (57,0%) și pentru vizitarea rudelor și prietenilor (17,3%). Călătoriile în scop particular includ călătoriile pentru vacanțe, cumpărături, evenimente culturale și sportive, vizitarea prietenilor și rudelor, tratament medical, religie, tranzit și alte activități.

Soluția Vodafone Smart Protect contribuie la securitatea afacerilor în lumea digitală, asigurând protecția dispozitivelor fixe și mobile împotriva amenințărilor cibernetice CITEȘTE ȘI Soluția Vodafone Smart Protect contribuie la securitatea afacerilor în lumea digitală, asigurând protecția dispozitivelor fixe și mobile împotriva amenințărilor cibernetice

Din totalul cheltuielilor pentru afaceri în anul 2020, ponderea cea mai mare o reprezintă cheltuielile pentru cazare (50,3%), din cadrul acestui tip de cheltuieli fiind preferată în special cazarea cu mic dejun inclus (90,3% din totalul cheltuielilor pentru cazare).

Cheltuielile turiștilor nerezidenți în restaurante și baruri au fost de 17,1%, iar cele pentru cumpărături au reprezentat 14,5% din totalul cheltuielilor pentru afaceri.

Din totalul cheltuielilor pentru cumpărături, 46,5% au fost destinate alimentelor și băuturilor, iar 30,8% cadourilor și suvenirurilor. Cheltuielile pentru închirierea de autoturisme au avut o pondere de 67,4% din totalul cheltuielilor pentru transport, iar cheltuielile pentru acces în parcuri de distracții, târguri, cazinouri, săli de jocuri mecanice au reprezentat 59,0% din totalul cheltuielilor pentru recreere.

Din totalul nerezidenților sosiți în România în anul 2020, 43,6% și-au organizat sejurul prin agenții de turism, 34,4% și-au organizat singuri sejurul, iar 22,0% prin alte modalități de organizare a călatoriei.

Principalul mijloc de transport utilizat pentru a sosi în România în anul 2020 a fost avionul, folosit de 77,7% din numărul total de turiști, în timp ce 18,3% au utilizat autoturisme proprii, 3,0% autocare și autobuze, iar 1% au sosit cu alte mijloace de transport.
 

viewscnt
Afla mai multe despre
turisti straini
ins