Organizațiile patronale din turism: Rezervările de vacanțe pentru hotelurile din Mamaia se apropie de 100%, pentru vârful de sezon

Organizațiile patronale din turism: Rezervările de vacanțe pentru hotelurile din Mamaia se apropie de 100%, pentru vârful de sezon
Profit.ro
Profit.ro
scris 9 mai 2023

Hotelierii de pe litoralul românesc se așteaptă la un sezon estival foarte bun, rezervările fiind în creștere față de anul trecu, relatează Agenția de presă Rador, care citează Radio Constanța.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Dacă pentru minivacanța de 1 mai, rezervările s-au dublat față de vara trecută, o creștere semnificativă o înregistrează și cele pentru sezonul estival 2023. În Mamaia, turiștii nu mai sunt alungați de tarifele mari la parcarea în stațiune, spune Ștefan Necula, reprezentantul celui mai mare turoperator de pe litoralul românesc: „Prețul parcării este unul dintre cele mai mici din țară. Avem abonamente săptămânale care sunt până într-o 100 de  lei. Din statisticile noastre, până la sfârșitul lunii aprilie înregistrăm o creștere de 50% pentru rezervările în stațiunea Mamaia. Preponderent se caută hotelurile de trei stele și de patru stele, bineînțeles cazare cu servicii de masă”.

Numărul turiștilor din insulele grecești este mai mare decât cel al localnicilor, punând sub semnul întrebării sustenabilitatea turismului CITEȘTE ȘI Numărul turiștilor din insulele grecești este mai mare decât cel al localnicilor, punând sub semnul întrebării sustenabilitatea turismului

Turiștii găsesc și tarife comparabile cu cele din stațiuni celebre din străinătate, dar și unele foarte mici, spune directorul executiv al Organizației Patronale Mamaia Constanța, Anca Nedea, despre prețurile medii din luna iunie.

„Un sejur pentru doi adulți Mamaia, la începutul lunii iunie, pornește, ca medie, de la 555 de lei, deci în iunie pachetul incluzând cinci nopți de cazare în această sumă, în cameră dublă de hotel de trei stele, iar pentru un sejur de cinci nopți la patru stele, pentru că sunt multe proprietăți de patru stele în stațiunea Mamaia, undeva în medie de 990 de lei”, a declarat Anca Nedea.

Pentru vârful de sezon, 20 iulie – 20 august, rezervările la hotelurile din stațiunea Mamaia se apropie de 100%, anunță operatorii din turism constănțeni.

Până atunci, însă, a început programul Litoralul pentru toți, care își propune să îi ajute pe cei care doresc să meargă în concediu la mare, dar nu-și permit să o facă la prețurile din timpul sezonului estival.

Stațiunea Mamaia revine în preferințele turiștilor români pentru vacanța de vară CITEȘTE ȘI Stațiunea Mamaia revine în preferințele turiștilor români pentru vacanța de vară

Până pe 20 iunie, turiștii care vor să ajungă mai devreme la mare beneficiază de tarife mai mici cu până la 60%, față de vârful sezonului și pot plăti și cu vouchere de vacanță.

Potrivit celui mai important turoperator de pe litoralul românesc, o noapte de cazare la un hotel din Neptun-Olimp pornește de la 150 de lei, fără masă inclusă, iar o noapte la un hotel de 4 stele din Mamaia, poate ajunge până la 550 de lei, cu mic dejun inclus.

Programul Litoralul pentru toți se reia la toamnă, în perioada 1 septembrie – 15 octombrie.

viewscnt
Afla mai multe despre
mamaia
rezervări