Paralela 45 estimează că va trimite în acest an în Grecia peste 35.000 de turiști români

Paralela 45 estimează că va trimite în acest an în Grecia peste 35.000 de turiști români
Liviu Iancu
Liviu Iancu
scris 11 iun 2019

Sezonul de vacanțe de vară în Grecia a început în prima săptămână din luna iunie cu 11 curse charter spre șapte insule grecești, organizate săptămânal de turoperatorul Paralela 45 din București, Cluj-Napoca și Iași, care estimează că va trimite în acest an peste 35.000 de turiști în această destinație. 

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară

Peste 20.000 dintre clienții touroperatorului aleg anul acesta pachete charter pentru Corfu, Rodos, Creta, Zakynthos, Santorini, Samos și Lesbos. Alți 15.000 aleg Thassos, Lefkada, Skiathos, Riviera Olimpului, Parga, Halkidiki, Thrace și Kefalonia, cu transport individual și cazări de la 12 euro/noapte/persoană, potrivit unui comunicat emis marți de Paralela 45.

Noutatea anului este charterul Cluj Napoca – Heraklion, Creta fiind cea mai solicitată destinație e verii la agenția condusă de Alin Burcea.

Peste 500 de restaurante închise și 11 persoane arestate în Iran pentru nerespectarea „principiilor islamice” CITEȘTE ȘI Peste 500 de restaurante închise și 11 persoane arestate în Iran pentru nerespectarea „principiilor islamice”

“Grecia creează dependență pentru turiștii noștri. Peste 65% dintre cei care aleg o vacanță în insule sau pe continent devin clienți repetitivi și iau la rând zonele turistice pentru a se bucura de spiritul grecesc autentic, de atmosferă, de ospitabilitatea grecilor, ceea ce face din Grecia o destinație foarte căutată. Anul trecut a înregistrat un record de turiști, 30 de milioane, în creștere cu 11% față de 2018, iar veniturile generate au fost de 21,6 miliarde de euro. Anul acesta operatorii din turism se așteaptă să înregistreze un nou record și de turiști, și de încasări”, a declarat Alin Burcea.

Turiștii români, cei mai mulți fiind familii cu copii, optează pentru hoteluri de trei, patru și cinci stele, la un buget de cel puțin 800 de euro/familie. Hotelul este selectat după facilitățile pentru copii (piscine, cluburi ori locuri de joacă, meniu special), distanța față de mare, calitatea nisipului și mai puțin după facilitățile pentru adulți (servicii de spa, masaj, saună).

Turiștii aleg pachete cu mic dejun sau demipensiune și se interesează despre atracțiile insulei pe care vor să o viziteze în totalitate.

Grecia este o destinație căutată și pentru practicarea sporturilor nautice. Turiștii aleg Rodos pentru surfing, Santorini pentru scufundări, Creta și Corfu pentru windsurfing și kitesurfing etc. Cel mai des ei cumpără doar biletele pe charter, care, last minute, pot costa chiar și 100 de euro dus-întors de persoană.

Peste 45% din turisti aleg să rezerve și să plătească online vacanțele în Grecia pe site-ul Paralela 45. "O mare parte dintre ei achită vacanțele în rate cu dobândă zero, prin intermediul băncilor partenere", precizează touroperatorul.

În afară de Grecia, turiștii Paralela 45 pot ajunge anul acesta cu charterul și în Sharm el Sheikh, Hurghada, Tunisia, Antalya, Alanya, Bodrum, Spania, un total de 54 curse săptămânale fiind programate în acest sezon, în creștere datorită noutăților anului, Egipt și Tunisia, dar și pentru că spre Antalya se zboară din aproape toate orașele care au aeroport.

Agenția de turism Paralela 45 a fost înființată în aprilie 1990, fiind una dintre primele trei agenții private din România. Din acest an, nivelul noii polițe a Paralela 45 este de trei milioane de euro, unul dintre cele mai mari din piață, și va crește an de an, odată cu dezvoltarea companiei.

viewscnt
Afla mai multe despre
paralela 45
vacanta grecia