Parlamentul ar putea taxa turiștii pentru folosirea lifturilor. Mircovici: Dacă nu, oferim gratuit urcatul scărilor

Parlamentul ar putea taxa turiștii pentru folosirea lifturilor. Mircovici: Dacă nu, oferim gratuit urcatul scărilor
Profit.ro
Profit.ro
scris 11 apr 2016

Deputatul Varujan Pambuccian a propus în ședința conducerii Camerei Deputaților de săptămâna trecută ca lifturile din Parlament să nu mai fie folosite de turiști, pe motiv că se strică și nu sunt reparate, secretarul forului, Niculae Mircovici, afirmând că cei care nu vor să plătească pot face "sport gratuit" pe scări.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Liderul grupului minorităților, Varujan Pambuccian, a propus, săptămâna trecută, ca lifturile din Parlament să nu mai fie folosite de turiști, pentru că se strică, iar apoi nu există bani ca ele să fie reparate. Deputatul Niculae Mircovici, coleg de grup al lui Pambuccian și secretar al Camerei Deputaților, a explicat de unde își are originea această propunere: "Liftul care se folosește este chiar liftul care are oprire la etajul 3, chiar în dreptul grupului nostru parlamentar (al minorităților naționale - n.r.), și care de un an de zile are eticheta pe el că este în revizie", scrie News.ro

Mircovici a explicat că această idee a fost lansată din rațiuni "economico-financiare", iar Parlamentul nu poate să facă "favoruri" pentru nimeni, mai ales că și în alte țări din Uniunea Europeană astfel de servicii se taxează.

"S-a pus problema că peste tot acolo unde se fac vizite care presupun folosirea unor mijloace cum ar fi lifturile, acestea se suportă contra cost. Dacă vrei să vezi panorama orașului de pe platforma Parlamentului, nu e nicio problemă. Atâta timp cât ai plătit vizita Parlamentului poți să folosești foarte bine scările, să urci până sus și vezi panorama", a spus acesta.

Mircovici a glumit că nu ar trebui să fie nimeni deranjat de idee, pentru că astfel Parlamentul oferă turiștilor ocazia de a face "sport gratuit". "Le oferim gratuit sportul de a urca scările până acolo. Urcatul scărilor e gratuit", a spus deputatul.

Secretarul Camerei Deputaților a precizat că nu s-a luat încă o decizie, situația fiind în analiza Secretariatului General.

viewscnt
Afla mai multe despre
palatul parlamentului
varujan pambuccian
lifturi camera deputatior